Weekbrief 21 - 2020

voorblad
07-06-2020 Wielerronde 100 jaar Excelsior'20
ad01.jpg
Nog drie weken!
nog-drie-weken (8216) afbeelding

Nog drie weken? En dan? Dan is het 13 juni en bestaat Excelsior'20 precies 100 jaar!

Het is inmiddels bekend dat de festiviteiten zijn afgeblazen en/of zijn uitgesteld naar het najaar van 2020 of het voorjaar van 2021.

Laten we het hierbij? Neen! Hieronder een aantal bijzonderheden.

Social media:

De Facebook pagina Excelsior'20 100 jaar zal een aantal social media acties aankondigen. Like en hou die pagina in de gaten! En doe vooral mee!

Wielerronde:

Op 7 juni zou er oorspronkelijk in groepen 100 km gereden worden incl. een bbq en een biertje na afloop. Dit is allemaal niet mogelijk. Deze activiteit is uitgesteld naar 5 september 2020. Ruim 70 mannen en vrouwen hadden zich opgegeven voor 7 juni. Deze personen zijn wel uitgedaagd/opgeroepen om toch die 100 km solo of in duo's te fietsen. In de eigen omgeving, een eigen route, op eigen tempo etc. Zondag 7 juni zult u op social media of misschien wel op de fietspaden in de regio het resultaat zien in die mooie speciale Wielerjubileumshirts!

Zaterdag 13 juni:

Een selecte groep heeft de afgelopen week lopen brainstormen om toch iets van onze verjaardag te maken. Deze datum stond al in uw agenda. Laat nog maar even staan want er gaan de komende dagen en weken bijzonderheden gecommuniceerd worden. Voor jong en oud, voetbal en cricket. En natuurlijk binnen de regels van de RIVM en de gemeente Schiedam. Wordt vervolgd.

Excelsior'20 – Sparta BVO

Vanwege het feit dat wij tot 1 september geen enkele activiteit kunnen organiseren zonder vergunning en de voorbereiding op hun seizoen er volledig anders uitziet, zal deze wedstrijd ook een jaar worden uitgesteld. Hierover zal pas tijdens de winterstop duidelijkheid komen.

Namens de Jucoco,

Remco Zuijdam

Kleding inleveren als je naar een andere club gaat
kleding-inleveren-als-je-naar-een-andere-club-gaat (8215) afbeelding

Iedereen kan zijn kleding die in het begin van het seizoen is uitgegeven houden. Maar ga je naar een andere club dan moet je het kledingpakket inleveren, dit is belangrijk om de overschrijving definitief te maken.

Deze leden kunnen hun kleding inleveren maandag van 18.00 - 19.00 uur en woensdag van 19.00 - 20.00 uur. U kunt zich melden bij de poort en op het plein buiten zullen de leden van de kledingcommissie het kledingpakket in ontvangst nemen. Daarna zal de overschrijving akkoord gemaakt worden.

Namens de kledingcommissie

Bron: Kledingcommissie (door Dave)

Excelsior'20 zaterdag krijgt nog meer vorm! (2)
excelsior-20-zaterdag-krijgt-nog-meer-vorm-2 (8214) afbeelding

Ook de afgelopen week zijn er weer vorderingen gemaakt bij de samenstelling van de Zaterdag 1 selectie (ook bij de Zondagselectie trouwens maar deze berichtgeving volgt later).

Er zal nog een speler uit Excelsior'20 JO19-1 op zaterdag blijven voetballen. Dalton Dabo speelt sinds 2017 bij ons en gaat het liefst als links- of rechtsbuiten de stap naar het senioren-voetbal maken.

Ook heeft een jonge nieuwe keeper zich gemeld. Brenden Woelbai komt van Rotterdam United JO19-1. Afgelopen seizoen kwam de 1,96 meter lange doelman uit in de Hoofdklasse.

Tevens kunnen we melding maken van een 3de keeper. Vincent Koppenhagen (20) heeft de laatste twee jaar niet veel gespeeld vanwege een operatie. Hij wilt weer proberen het uiterste uit zichzelf te halen en daar willen wij hem graag bij helpen. Zijn gehele jeugd heeft hij gekeept bij VVKS. Tot en met JO19-1 als 2de keeper.

Valence Heymans is een 21 jarige verdedigende middenvelder of linkshalf die na 3 jaar zijn schoenen weer uit de wilgen haalt. Dit neefje van Iwan Redan heeft in Noord Holland gespeeld bij NFC Amstelveen, Sv Rap en Legmeervogels. Hij hoopt met zijn kwaliteiten het team te versterken.

De 27 jarige Yoeri Olivier komt over van DVO'32. In de jeugd bij VFC en HBSS gespeeld. In de senioren via HBSS, Deltasport en DVO'32 sluit de linksbuiten nu aan op Thurlede.

Desmond de Jong (28) komt over van SVV. Deze back heeft er zin in om een goed seizoen te draaien en weer aan te sluiten bij een paar vrienden waarmee hij al eerder heeft gevoetbald.

Tenslotte kunnen we melden dat Mike Wigman als grensrechter gaat fungeren. De 21 jarige speler van zondag 3 en jeugdscheidsrechter maakt de stap als grensrechter van JO17-1 naar Zaterdag 1. Mike zorgt voor de nodige Excelsior'20 identiteit en kan fungeren als cultuurbewaker.

Welkom en succes allemaal, mannen!

banner 0
Jeugdtrainingen naar volgend seizoen
jeugdtrainingen-naar-volgend-seizoen (8213) afbeelding

Vanaf 25 mei zullen de eerste voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen gaan starten.

Wij willen de maandag en de woensdag gebruiken om te trainen in nieuwe samenstellingen.

Dit betekent niet alleen dat de kinderen in contact zullen komen met een nieuwe lichting, maar ook met nieuwe trainers.

Om dit in goede banen te laten lopen is er een nieuw overzicht qua trainingstijden.

Je moet dus de leeftijdsgroep aanhouden waar jij of uw kind volgend jaar zal gaan spelen.

Trainingstijden

Onder 8 & onder 9 17:00 – 18:00 Veld 1

Onder 11 17:00 – 18:00 Veld 3

Onder 13 18:15 – 19:15 Veld 1 + 2

Onder 15 18:30 – 19:30 Veld 3 + 4

Onder 17 19:30 – 20:30 Veld 1 + 2

Onder 19 19:30 – 20:30 Veld 3 + 4

De eerste week wordt er als collectief getraind per categorie zodat de spelers zichzelf kunnen bewijzen tegenover de (nieuwe) hoofdtrainer. De hoofdtrainer is dus verantwoordelijk voor deze trainingen.

Vanaf woensdag 3 juni gaan de hoofdtrainers bepalen met welke spelers zij willen doortrainen met het oog op het samenstellen van de selecties.

Dat betekent dus dat er een groep kinderen niet uitgenodigd zal worden voor de selectietrainingen.

De secretarissen gaan hun uiterste best doen om voor alle kinderen welke niet worden uitgenodigd voor de selectietrainingen voldoende trainers op de been te brengen zodat ook zij door kunnen trainen. Op dit vlak kunnen we alle ondersteuning gebruiken van vrijwilligers die de trainingen kunnen geven.

Dit telt niet voor de onder 8 tot en met de onder 11. Dit wordt niet gezien als selectie en deze gehele groep zal gecombineerd blijven trainen.

Het is nog onduidelijk tot wanneer wij door gaan trainen. Dit zullen wij in overleg met de trainers doen.

Veel Succes,

Joeri Krznaric

Technisch Jeugd Coördinator

Bron: TJC (door Joeri)

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg