Weekbrief 22 - 2020

voorblad
07-06-2020 Wielerronde 100 jaar Excelsior'20
ad01.jpg
Column: Een tosti en drie biertjes
column-een-tosti-en-drie-biertjes (8221) afbeelding

Het was een ingelaste persconferentie. Ik hoor het de heren Rutte en De Jonge nog zeggen. ,,We moeten tot onze spijt toegeven dat we even waren vergeten dat in Nederland wordt gecricket, het in de zomermaanden wordt gespeeld en het geen contactsport is. Cricketers mogen het veld weer in en publiek is welkom, mits de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen en er niet meer dan honderd mensen langs de kant staan/zitten.''

De boodschap was niet aan dovemansoren gericht. Jos Heggelman schoot thuis in zijn luie stoel overeind, maakte een vreugdedans met zijn vrouw. Vrijwel direct daarna werd het plan voor een regionale competitie tussen Excelsior'20, Hermes DVS, Sparta en VOC om de Rijnmond Bokaal gepresenteerd en was het een en al bedrijvigheid op Thurlede.

Hans Huijsmans ging in alle vroegte aan de slag met de kalkwagen om cirkels voor de toeschouwers op het gras te trekken, de gebroeders van Bockhoven zetten op en rond de pitch de laatste puntjes op de i, Ans Friederich begon ijverig tosti's te smeren, Ridder Jos liep af en aan met dozen snacks waarvan de datum nog net was verlopen.

Ze hadden het goed voor elkaar bij Excelsior'20. Bij de buitenbar waren dranghekken neergezet met daartussen anderhalve meter-vakken voor de dorstigen, het terras was flink uitgebreid met extra sta-tafels en zitjes op veilige afstand en het koele tapbier vloeide rijkelijk, jeugdleden reden op het golfkarretje af en aan tussen het chalet en de mensen along the bouandary om koffie, broodjes en andere bestellingen rond te brengen. De fielders moesten voor ze het veld opgingen langs voorzitter Luuk van Troost om hun handen te laten ontsmetten. Rob en Ida Ruts sloegen het tafereel van onder de parasol geamuseerd samen.

Bij de entree vinkte Bart Kroesen nauwgezet de namen af van de lieden die zich als toeschouwer via internet hadden aangemeld. Na de honderdste ging het hek dicht. Cees Post maakte elk uur de toiletten schoon en penningmeester Hans Boeijen was – ook op veilige afstand - niet bij de kassa weg te slaan. Met de laatste bal van de wedstrijd werd van de vaalblauwen gewonnen en op Thurlede steeg een oorverdovend gejuich op.

Daar schoot ik de ochtend van de mooie Tweede Pinksterdag wakker van. Slechter had de dag niet kunnen beginnen. Ontbijten hoefde ik niet meer. Ik had immers al een tosti's en drie biertjes op.

PUNTER

Samen sterker in de regio
samen-sterker-in-de-regio (8220) afbeelding

Vanaf dinsdag 2 juni a.s. zal de Ballet- en dansstudio Schiedam en Vlaardingen gebruik maken van het 7x7 veld bij Excelsior'20. In dit soort moeilijke tijden, is het belangrijk dat we elkaar kunnen helpen. Excelsior'20 is daarom erg blij dat er in overleg met de dansschool en de gemeente een passende oplossing is gevonden.

De dansschool zal zich op Thurlede houden aan de spelregels die voor ons allen op het complex gelden, aangevuld met regels en voorwaarden die specifiek voor dansscholen en culturele instellingen van toepassing zijn. Vanaf maandag tot en met zaterdag zullen de dansers en danseressen hard werken aan hun skills. De trainingsschema's en het gebruik van de velden zijn op elkaar afgestemd. De omwonenden en overige gebruikers van het complex worden ook ingelicht over de samenwerking tussen Excelsior'20 en de dansschool.

Excelsior'20 is blij en dankbaar tegelijk dat we elkaar op deze wijze in de regio vooruit kunnen helpen. Dit is exact waar onze club voor staat! Wij wensen Rowana, Bernhard, de dansleraressen en alle leerlingen enorm veel succes en plezier op Thurlede. Wees welkom en geniet ervan! #samensterker

Zoran Nikolic

Nog twee weken!
nog-twee-weken (8219) afbeelding

Vorige week heeft u al een aankondiging kunnen lezen over de mogelijke plannen om ons 100 jarig jubileum toch niet zo maar voorbij te laten doen.

D.m.v. dit bericht willen wij de (ex)-leden en geïnteresseerden in onze club informeren. Wij hopen op enorm veel enthousiasme. In deze tijd mogen we wel iets hebben om naar uit te kijken en vooral ook om op terug te kijken!

Vrijdag 12 juni:

In het Paasweekend kon helaas het 1ste Ome Leo Toernooi niet doorgaan. Op deze vrijdagavond gaan we het 1ste online Ome Leo Toernooi organiseren. Iedereen vanuit zijn of haar eigen huis. Een heus FIFA20 toernooi. Iedereen speelt 6 wedstrijden. De deelname kost 5 euro p.p. Belangrijk voor ons om te weten of er voldoende animo is. Aanmelden kan tot en met 3 juni naar rzdvd1@zonnet.nl . Geef je naam, leeftijd en eventueel je huidige team door. Wie wordt de winnaar van dit unieke Ome Leo toernooi?

Zaterdag 13 juni

Op deze zaterdag, onze echte verjaardag omdat 13 juni onze oprichtingsdatum is, zullen er volop trainingsactiviteiten zijn op het complex zoals de afgelopen weken ook al doordeweeks was. De jeugdcommissie(s) zullen de schema's tijdig gaan communiceren. Er is bijvoorbeeld ook een onderlinge cricketwedstrijd met een mix van 1ste en 2de elftalspelers. Vervelend om te moeten melden maar ouders en toeschouwers zijn volgens de huidige maatregelen niet welkom. We willen er op die dag voor de sportende leden toch iets van gaan maken met bijvoorbeeld muziek en een mooie foto onder het jubileumbord die aan de achterzijde hangt van de tribune.

Om 16u worden de leden opgeroepen een toost uit te brengen. Deze toost zal om 16u online staan op de website en worden gedeeld op social media.

Zoek elkaar op en kom alvast in de stemming voor het klapstuk van dit weekend. Hieronder heeft de organisatie uitgelegd wat de bedoeling is. Hou die avond vrij en geef je op!

=====

Jubileumavond

Beste leden, helaas geen feest op de club. Daarom gaan we er met jullie een gezellige avond van maken bij jullie thuis!

De opzet: Zoek alvast een groep vrienden bij elkaar en spreek af wiens huis je ombouwt tot party-centre

We beginnen namelijk op 20:30 uur met een leuke quiz over van alles en nog wat met alleen maar makkelijke vragen. We hebben 2 rondes keuzevragen en 1 rondje open vragen.

Dit duurt tot ongeveer 22:00 uur en dan nemen we even een half uurtje pauze met natuurlijk een muziekje op de achtergrond.

Om 22:30 uur gaan we starten met de MUZIEKBINGO. Iedereen die mee wil doen krijgt een bingo-kaart toegestuurd met daarop titels van liedjes. DJ The Jurist draait gezellige nummers en jij vinkt ze af op je Bingo-kaart. Natuurlijk hebben we een paar prijsjes maar gezellig meezingen in je volle huiskamer met b.v. Paradise by the Dashboardlight is veel mooier dan welke prijs dan ook.

We gaan dit doen middels een paar digitale hulpmiddelen, maar hier gaan we jullie later nog verder over informeren. Wij denken dat het, samen met jullie, een weergaloze avond gaat worden.

Dus hou 13 juni 's avonds vrij en houd de Facebook pagina in de gaten. Over de manier van aanmelden gaan wij jullie nog informeren dus hou de site en social media in de gaten!

Het feestteam

Tijmen, Gordon, Rob en Juriaan

(Uiteraard verwachten wij dat alle deelnemers rekening houden met de wettelijke bepalingen met hoeveel mensen en met wie je bij elkaar gaat zitten)

=====

Om de feestvreugde te stimuleren zijn er Jubileumfeestpakketten samengesteld. De bijzonderheden zijn hieronder te lezen.

Inhoud: Jubileumglas, Jubileumzonnebril, heerlijke fles wijn, drie flesjes bier, borrelnootjes, kaas, worst, toast, brie en chips. Kortom alles wat je nodig hebt voor een gezellige zaterdagavond. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door de samenwerking met Plus Van der Meer, Wijnhandel van Dijk en Slijterij De Beurs.

Kosten voor het totale pakket zijn € 25,00.

De pakketten kunnen uitsluitend van te voren besteld worden door een mail te sturen naar: Sponsorcommissie.exc20@gmail.com

Bestelperiode tot en met 8 juni 2020. In de mail moet aangegeven worden of je het pakket komt halen op zaterdag 13 juni tussen 11u en 13u op/voor het complex of dat je het pakket bezorgd wilt hebben (alleen Schiedam en Vlaardingen). Betalen gaat via een Tikkie.

Wij hebben er zin in, jullie hopelijk ook! #100jaarExc20

banner 0
Belangrijk! Jeugdkamp 2020

Beste ouders / verzorgers

Volgende week , uiterlijk vóór maandag 8 juni , willen wij als jeugdkamp staf en leiders groep een beslissing nemen , of we het jeugdkamp 2020 door laten gaan of niet. Gezien de maatregelen die vanuit de overheid zijn en worden genomen zijn we met elkaar aan het afwegen of het jeugdkamp , wanneer dit doorgaat , kwalitatief wel onze norm haalt van wat we willen en kunnen . Juist na/in een periode waarin kinderen weinig leuke dingen hebben kunnen ondernemen er een zo fantastisch mogelijke en onvergetelijke week voor de kinderen van te maken.

Ondanks dat we aan vele regels en afspraken gekoppeld zullen zijn is voor ons natuurlijk het aantal deelnemers ook erg belangrijk .

Graag zouden we dit de komende week willen inventariseren . Aan een ieder , wie z'n kind al opgegeven is , is het belangrijk voor ons om te weten of iedereen nog wel mee gaat ( we hebben nog geen afmeldingen ) en graag zouden we snel willen weten of er nog kinderen zijn die , ondanks de corona crisis , mee willen gaan op jeugdkamp. Een oproep hierbij aan alle ouders en kinderen van jeugdspelers onder 9 tot en met onder 14 om middels het onderstaande mail adres of via de leiders in de groeps-app , een bevestiging te sturen dat uw kind mee gaat. Geen officieel inschrijf formulier , geen betalingsverplichting . Het gaat ons voor nu alleen om de duidelijkheid of er genoeg inschrijvingen zullen zijn .

We rekenen op uw medewerking in deze ingewikkelde tijd .

Aanmelden voor jeugdkamp ter inventarisatie kan via jac.excelsior20@gmail.com

Graag wijzen wij er wel op dat bij een bevestiging wij er wel rekening mee houden dat uw kind echt mee wil en gaat.

Namens de staf

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg