Weekbrief 36 - 2019

voorblad
21-09-2019 Ga mee naar de T20 cricket finale dag in Birmingham, UK!
25-10-2019 Voetbalavond met Eric Gudde en Henk van Stee
09-11-2019 Kaartverkoop Prinsenbal
ad01.jpg
Positief weekend JO11

Hallo Voetbalvrienden,

Na een leeg weekend voor de JO11 werd er wel op woensdag ingehaald. De JO11-1 en JO11-4 speelden beide een wedstrijd op deze doordeweekse dag.

JO11-1 speelde een uitwedstrijd tegen FC 's-Gravenzande JO11-2. Dit talentvolle team won deze wedstrijd met 1-6.

JO11-4 speelde een uitwedstrijd tegen Hermes DVS JO11-2. Dan weet je deze mag je niet verliezen. J011-4 bestaat voornamelijk uit eerstejaars en het was de eerste keer op half veld. Ondanks dat won dit team met 3-4.

Na dit goede begin van de JO11 afdeling volgde er een vol programma op zaterdag. Allemaal thuis. Eerst om 8.30 twee wedstrijden JO11-2 en JO11-3. JO11-2 speelde tegen HBSS JO11-1 en won dik verdiend met 7-0. De JO11-3 speelde op het veld ernaast tegen Victoria'04 JO11-2. Na een moeizaam begin en even wennen aan elkaar werd het 8-5. Wederom goed resultaat voor onze jongens onder 11.

Buiten dit goede resultaat wil ik ook de ouders langs de lijn een compliment geven. Goed om te zien dat er veel positiviteit heerst!

Al met al leuke teams, ouders en plezier bij de kids want daar draait het uiteindelijk om!

Groeten,

Patrick

JO8: We zijn begonnen!!

Hoi allemaal,


Vandaag speelden onze kanjers de eerste wedstrijd van het seizoen, voor sommigen was het ook de eerste wedstrijd die zij ooit gespeeld hebben. Allereerst kwam JO8-2 in actie en zij waren een maatje te groot voor onze tegenstander Blijdorp. In een zeer vriendelijke wedstrijd wonnen de gladiatoren van Excelsior met maar liefst 13-1! Er werd heel goed overgespeeld naar elkaar en het plezier spatte eraf! JO8-1 kwam daarna in actie en helaas ging deze wedstrijd nipt verloren maar toch wisten deze kanjers 5 keer te scoren, grote klasse!!! Wat bij mij erg opviel was de positieve sfeer langs de velden. Waar de trainers de tactische aanwijzingen en de wissels voor hun rekening namen, hoorde ik veel ouders op een positieve manier onze talenten aanmoedigen. Zo hoort het natuurlijk!

Ik ben ook blij om te melden dat de ouders van Tijn komend seizoen contactouder willen zijn bij JO8-1. Zij zullen na de wedstrijd ook helpen in de kleedkamer. Ik wil nog even benadrukken dat het fijn is als de kinderen slippers meenemen voor het douchen en dat alleen de leiders en contactouder met de kinderen de kleedkamer in gaan. Onze kinderen moeten leren dit zelfstandig te gaan doen en de ervaring leert dat ze dit ook heel goed kunnen!

Komende week een drukke week:

Dinsdag trainen 17.15-18.30u en vanaf 18.00u infobijeenkomst voor ouders in de kantine, u wordt allemaal verwacht.

Woensdag speelt JO8-2 om 18.00u een wedstrijd bij Zestienhoven, we verzamelen om 17.15u bij Excelsior'20.

Donderdag trainen 17.15u-18.30u

Zaterdag speelt JO8-1 om 9.45u bij Smitshoek en zij verzamelen om 8.45u bij Excelsior'20. JO8-2 speelt weer een thuiswedstrijd om 8.45u tegen Kethel Spaland, verzamelen om 8.15u.


Veel plezier allemaal en tot dinsdag!

groeten Dennis


Interview Gokhan Cayir in het kader van Excelsior'20 100 jaar

Vanaf 13 juni 2019 zullen we, tot aan het officiele jubileum op 13 juni 2020, wekelijks een interview laten zien.

Deze week is de beurt aan oud-speler, oud hoofdtrainer en lid Gokhan Cayir.

Veel kijkplezier!

banner 0
Nieuwe aanpak indeling kantinedienst.

Beste ouders,

Voor de indeling van de bardienst heeft Excelsior '20 elk seizoen het doel om ruimschoots vooruit te plannen.

In de afgelopen jaren bleek dat niet altijd mogelijk indien rekening werd gehouden met passende tijden en thuiswedstrijden.

Om die reden heeft Excelsior 20 dit jaar gekozen voor een andere aanpak.

Dit voetbalseizoen is gekozen om bij de indeling van bardiensten niet te kijken of een team thuis speelt of naar tijdstippen.

Op deze manier kan verder vooruit worden gepland en weet iedereen al vroegtijdig wanneer een team aan de beurt is.

Het kan voorkomen dat 1 of 2 x per jaar iemand niet bij zijn/haar kind kan gaan kijken.

Wij willen u danken voor uw begrip.

De barcommissie
Even voorstellen: de nieuwe hoofdtrainer Henk de Zeeuw
even-voorstellen-de-nieuwe-hoofdtrainer-henk-de-zeeuw (7992) afbeelding

Hallo Henk, welkom bij Excelsior'20. Vertel eens iets over jezelf, je gezin etc?

Bedankt. Henk de Zeeuw dus. Ik ben 38 jaar en ik woon in het Westland, in Wateringen om precies te zijn. Ik ben gelukkig getrouwd met Kim en samen hebben we 2 kinderen Lizzy (1) en Brent (3). Uit een eerdere relatie heb ik ook een zoon genaamd Keane (14). Nadat ik bijna 10 jaar bij Masters in Finance als Field Manager in de detachering heb gewerkt, ben ik vorig jaar gaan ondernemen. Ik ben franchise eigenaar van 2 wereldwijde voetbalconcepten. SOCATOTS & Brazilian Soccer Schools Nederland.

Vertel eens iets over je voetbal- en trainerscarriere?

Ik ben ooit gaan voetballen bij JAC (opgegaan in SVC08) en in mijn jeugd heb ik o.a. gespeeld voor ADO Den Haag en uiteindelijk Sparta Rotterdam tot mijn 21e. Daarna heb ik op het hoogste amateur niveau van destijds gespeeld met o.a. HBS, Westlandia en Tonegido. Uiteindelijk ben ik gestopt met keepen en heb ik mijn laatste voetbaljaren als centrale verdediger doorgebracht bij Wateringse Veld.

Als trainer ben ik begonnen als assistent bij ADO Den Haag bij de JO-15 en JO-16 en heb ik gelijk mijn UEFA C & B diploma behaald. Mijn eerste klus als zelfstandig trainer was deJO-19 bij DHC om vervolgens 5 geweldige jaren te hebben gehad bij FC 's-Gravenzande. Van de JO-15 elk jaar een lichting omhoog tot het 2e elftal. Ik voelde dat ik klaar was voor een job als hoofdtrainer en ik kon gelijk aan de slag bij een mooie club als HVC'10. Het eerste anderhalve jaar heb ik er fijn kunnen werken maar het laatste half jaar was een stuk minder helaas. Toch ben ik de club dankbaar dat ik er mijn eerste stappen mocht zetten als hoofdtrainer van een eerste team. Het was een ontzettend leerzame ervaring.

Ondanks ik pas 1 jaar ervaring had als hoofdtrainer werd ik na een strenge toelatingsprocedure toegelaten tot de UEFA A opleiding. Elk jaar zijn er maar 16 plekken beschikbaar dus ik ben er wel trots op dat ik mocht deelnemen. Door loting moest ik helaas een jaartje wachten maar dit seizoen mocht ik starten. Als assistent trainer van jong ADO Den Haag heb ik een gave stageplek en omdat wij overdag trainen is dit prima te combineren met mijn werkzaamheden voor Excelsior20. Uiteraard heb ik mijn ambities maar heb deze niet heel concreet in mijn hoofd zitten. Ik wil vooral werken met fijne mensen, een gretige en serieuze spelersgroep en een club die vooruit wil en daar naar handelt.

Toen je voor de 1ste keer op ons complex moest je denken aan die ene wedstrijd van HBS die jij speelde tegen ons 1ste team. Wat weet je daar nog van?

Nou er ging wel een belletje rinkelen maar het tijdens mijn kennismakingsgesprek met Remco Zuijdam kwam die wedstrijd pas echt weer naar boven. Blijkbaar had ik die wedstrijd heel ver weggestopt! Was geen fijne middag en volgens mij heb ik 4 x "Toeter op een waterscooter" gehoord. Vond het al geen best nummer, na die middag helemaal niet meer...

Je bent nu een maand met de selectie-spelers aan de slag. Wat is jouw 1ste indruk van de groep en de club en welke doelstelling leg je de groep en jezelf op in dit jubileumjaar?

Ik denk dat we goed bezig zijn met elkaar. Tijdens een selectieavond eind vorig seizoen, heb ik samen met de voorzitter en de TC duidelijk gemaakt hoe we gaan werken dit seizoen en wat we verwachten van spelers. Wie niet mee wilde in ons verhaal had de keuze om zich niet beschikbaar te stellen voor de selectie. Gelukkig haakte er niet één af. Tot nu toe wordt er keihard gewerkt, een hoop gelachen en maken we goede stappen in de ontwikkeling van onze speelwijze. Wanneer je 0-1 wint van Wippolder na een paar maanden geleden daar 6-0 verloren te hebben, zegt dat wel iets denk ik. Helemaal aangezien de score nog veel hoger had moeten uitvallen. Je ziet het zelfvertrouwen bij de jongens toenemen en dat is mooi want ik heb dat vertrouwen in hen al vanaf dag één uitgesproken. Dan is het wel lekker dat je een goede voorbereiding draait. Al krijg je er geen ene punt voor. Als de competitie start moeten we er staan.

De laatste jaren speelde de club voor behoud. In het jubileumjaar wil de club graag een keer in het linkerrijtje spelen. Ik wil na 5/6 wedstrijden wel een doelstelling uitspreken want dan is het ergens op gebaseerd. Nu weet ik nog veel te weinig van de competitie om een serieuze doelstelling te formuleren. Maar laat ik vooropstellen dat ik het geweldig zou vinden als we een rol van betekenis gaan spelen.

We hebben echt een hele mooie groep mensen als staf bij zowel 1 als 2. Ieder heeft ze eigen taak en rol en dat klikt goed met elkaar. De gehele voorbereiding staan we al met 4 trainers op het veld. Dat is heerlijk werken en best uniek denk ik op 2e klasse niveau.

Vertel eens iets over Socatots & Brazilian Soccer Schools Nederland?

SOCATOTS is het grootste bewegingsprogramma van de wereld voor kinderen van 1 tm 5 jaar, geïnspireerd door voetbal. Wij leren kinderen spelenderwijs voetballen maar daarnaast ook tellen, kleuren herkennen, lichaamsdelen, etc. Via bewegend leren zetten we in op fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. De ouder is verplicht om mee te doen en zo versterken we de ouder-kind relatie. We zijn nu een jaar bezig en het is zo gaaf om de ontwikkeling en het plezier van die kids te zien. Inmiddels hebben we ongeveer 250 kinderen die wekelijks deelnemen in het Westland, Rijswijk en zelfs Aruba en Bonaire.

Sinds kort zijn we ook gestart met Brazilian Soccer Schools. Dit is het vervolgprogramma op SOCATOTS en een pure voetbalschool. Wij hebben de Braziliaanse opleidingsmethodiek naar Nederland gehaald. Futebol de Salão wordt door alle profclubs in Brazilië gebruikt als ontwikkelmethode. Er wordt getraind op een snelle ondergrond en met een kleinere en zwaardere bal. Zo ontwikkel je creatieve spelers met veel gevoel in beide benen, die kunnen spelen in kleine ruimtes. Iets wat steeds belangrijker wordt in het hedendaagse voetbal. En zeg nou zelf, Brazilië heeft toch wel een paar aardige spelers voortgebracht of niet, haha.

Hou je van carnaval?

Nee eigenlijk totaal niet. Maar goed ik ben van het "geven en nemen principe". Ik weet dat het een heel belangrijk item is voor velen binnen de club dus ik ben er bij. Mits het voetbal net even iets belangrijker zal zijn...

Heb je de afgelopen periode al iets geks/bijzonders/moois meegemaakt bij deze club?

Ik vond de wedstrijd van het Schiedams elftal tegen Sparta een mooie happening. Alles super geregeld en het was een waar voetbalfeest. Tijdens de teambuildingsdag heb ik iemand leren kennen die nog meer wil winnen dan ik en dit liep maar net goed af...Haha nee hoor gekheid maar was een mooie dag. Verder heb ik vooral bijzondere anekdotes en mooie verhalen uit het verleden gehoord. Hoe de club, de mensen en Hans Hekman zelf met het overlijden van zijn vrouw zijn omgegaan een jaar geleden, heeft diepe indruk op me gemaakt. Dat zegt denk ik alles over de saamhorigheid binnen Excelsior20, kreeg er kippenvel van...

Laatste vraag. Wil je nog iets kwijt aan de leden en supporters van Excelsior'20?

Ik, de staf, de spelers en de organisatorische mensen erom heen, gaan er alles aan doen om jullie op voetbalgebied een fantastisch jubileumjaar te bezorgen. Ik kan niet beloven dat we elke wedstrijd gaan winnen maar ik kan wel beloven dat we elke wedstrijd vol gas gaan geven. Ik hoop jullie allemaal snel te begroeten langs de lijn en na afloop in de kantine. We gaan er een topjaar van maken met ze allen!

Conclusion; bedankt voor jullie bijdrage aan de G-jeugd
conclusion-bedankt-voor-jullie-bijdrage-aan-de-g-jeugd (7993) afbeelding

Conclusion (uit Utrecht) kent een doorlopend MVO programma; Conclusion Cares. Naast hun continue programma zoeken ze in 2019, samen met alle collega's, naar goede doelen en goede ideeen die Conclusion in 2019 kan steunen. Who Cares stimuleert zo Conclusion collega's om na te denken waar zij graag impact willen maken. Waar willen zij van betekenis zijn? Door mee te doen aan Who Cares maken collega's kans om een startkapitaal van 500 euro voor hun goede doel te krijgen.

De beoordelingscommissie heeft gemeend, naast 14 andere doelen, om een bijdrage van 500 euro over te maken voor onze G-jeugd.

Daar zijn wij als vereniging en met name de G-jeugd natuurlijk erg blij mee. In overleg met de leiders en commissieleden gaan we hier een mooi bestemming voor vinden.

Conclusion, BEDANKT!!!

Namens het Voetbalbestuur en PR/Sponsorcommissie,

Remco Zuijdam

banner 1
Officieel samenwerkingsverband met de Beyond Football Academy incl startaanbieding!!
officieel-samenwerkingsverband-met-de-beyond-football-academy-incl-startaanbieding (7990) afbeelding

Wij zijn blij te melden dat Excelsior '20 een officieel samenwerkingsverband aangaat met de Beyond Football Academy

Door een ontwikkeling mee te maken op basis van deze vaardigheden, worden prestaties op het veld verbeterd. De CLUSK-methodiek wordt door de BFA speciaal toegepast voor de leeftijdscategorie van 7 tot 16 jaar, maar is al door diverse professionele voetballers als fundament gebruikt voor hun succes op het veld.

Meld jouw kind nu aan, Because Talent Ain't Enough!

Wil je dat jouw kind zich meer ontwikkeld op zijn of haar grondmotorische vaardigheden, onder leiding van een oud-profvoetballer? En mentaal weerbaarder wordt, met behoud van techniek en meer tactisch inzicht? Dan is de Beyond Football Academy de plek om dat te doen. Kosten zijn €99 p/m. Inschrijven kan via: https://beyondyourself.com/football-academy/

Om de samenwerking kracht te geven, ontvangt elke speler van Excelsior 20, 20% korting op het lidmaadschap!

In plaats van 99€ betaal je nog maar 80€!

Wees er snel bij en maak het verschil!


Data en trainingstijden:

Locatie: Osakastraat 11, Rotterdam

Woensdag(en) 7 - 16 jaar

14:00 - 14:50

Locatie: Excelsior'20, Parkweg 415 Schiedam

Zondag(en) 7 - 16 jaar

12:30 - 13:30

BFA kledingpakket verplicht t.w.v €50,00


Let op! Bovenstaande tijden zijn van tijdelijke aard en komen niet overeen met de poster!


Met vriendelijke groet,

Iwan Redan

Founder, trainer & lifestyle coach

Foto's
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg