Weekbrief 36 - 2020

voorblad
08-09-2020 KKC Jubileumfeest verplaatst naar 2021
12-09-2020 Slotdag Seniorencricket met T20 BBQ en uitreiking prijzen
ad01.jpg
Wijziging zaterdagochtend kantinedienst

Op onderstaande datums worden de volgende teams verwacht:

Zaterdag 12-09

Van 7:30-10:30: JO19-2

Van 10:30-13:30:JO9-4

Zaterdag 19-09

Van 7:30-10:30:JO15-4

Van 10:30-13:30:JO9-2

Zaterdag 26-09

Van 7:30-10:30:JO17-3

Van 10:30-13:30:JO8-1

Zaterdag 03-10

Van 7:30-10:30:JO15-2

Van 10:30-13:30:JO11-4


U kunt zich melden in de kantine aan de bar, u zult begeleid worden door een ervaren barhoofd.

Voor vragen betreft de indelingen kunt u bij de contactouder van uw team terecht.

Bent u niet in staat aanwezig te zijn op de aangewezen datum dan dient u zelf voor vervanging

te zorgen binnen uw team en de contactouder op de hoogte te stellen.

Bedankt voor uw inzet!

Vele handen maken natuurlijk leuk werk!


Wielerronde Excelsior'20 100 jaar
wielerronde-excelsior-20-100-jaar (8299) afbeelding

Medio januari kwam Seppie Gokke met het idee om in het jubileumjaar een wielerronde te rijden van 100 kilometer vanwege het 100 jarig bestaan. Nadat vele wielerfanaten waren opgetrommeld kreeg de organisatie het voor elkaar om zeker 90 personen in een uniek jubileumwielertenue rond te laten rijden vanwege een bijdrage van diverse sponsors, waarvoor dank!

DE datum was zondag 7 juni 2020 maar we weten allemaal waarom dit officieel niet door kon gaan. Officieus reden zo'n 40 personen alsnog op eigen gelegenheid die genoemde 100 km. De nieuwe datum werd uiteindelijk zondag 6 september.

Vanmorgen tussen half 9 en half 10 verzamelden zo'n 60 wielrenners w.o.4 vrouwen zich bij het chalet. Lisa Heggelman had gezorgd voor lekkere koekjes en de koffie stond klaar. Lisa, bedankt!

In diverse groepen werd gestart en om een lang verhaal kort te maken. Iedereen heeft genoten van de mooie omgeving op Voorne Putten maar 100 km is gewoon een eind fietsen! Op een kapotte spaak en een lekke band is er eigenlijk niets gebeurd. Onze mechanicien Andrew hielp de wielrenners daarbij. Een halverwege stonden John en Co Zuijdam om een banaan en AA drank uit de reiken. BEDANKT!!!

Misschien wel het belangrijkste van vandaag; personen die al jaren niet meer op de club zijn geweest, hebben weer oude bekenden gezien en gesproken. En mogelijk is er een wielerclub in een club ontstaan.

Kijk nog even op social media (Facebook en Instagram) voor de diverse foto's.

Wat betreft de organisatie; tot volgend jaar! Dan doen we 101 kilometer!

verslag 1e wedstrijd Excelsior'20 JO8-2
verslag-1e-wedstrijd-excelsior-20-jo8-2 (8298) afbeelding

Verslag JO8-2

Steeds Hoger JO8-2 - Excelsior20 JO8-2 eindstand 5-9

Vandaag was dan eindelijk de dag . De allereerste wedstrijd voor de kanjers van JO8-2. De talenten Jozy, Liam, Mats , Mason, Jayvano, Tatum, Yousuf , Teun en Jens hadden er heel erg veel zin in maar er was wel een duidelijke spanning af te lezen van de gezichtjes.

De vereniging Steeds Hoger uit Rotterdam had nog wat werk te doen maar zorgde op tijd voor een goed bespeelbaar veld. Om 08.35 was het eindelijk dan zover. Het beginsignaal van de allereerste echte wedstrijd. In het begin ging het spelletje nog redelijk op en neer. Alle spelertjes, zowel van Excelsior '20 als van Steeds Hoger hadden een enorme honger naar de bal. Soms ging het goed en soms was het iets te druk zodat er weinig goede passes gegeven konden worden. Het was uiteindelijk Steeds Hoger dat de openingsgoal maakte . Onze kanjers gingen echter niet bij de pakken neer zitten en al snel schoten wij ook drie keer in het net. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer en met een ruststand van 2-5 kon iedereen even op adem komen en genieten van een overheerlijk bekertje ranja . Na de onderbreking was het Excelsior '20 dat even aanzette en lieten we het net weer een paar keer bollen. Het slotakkoord was echter wel nog voor het goede en sportieve Steeds Hoger. Zij kwamen met mooie doelpunten weer in de wedstrijd. JO8-2 bleef echter geconcentreerd spelen en de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Onder aanvoering van leider Robbert werd de allereerste echte wedstrijd gewonnen met 5-9. Onder luid applaus liepen alle spelertjes, na de penalty serie , trots van het veld.

Het was een leuke en zeer sportieve wedstrijd waarbij iedereen keihard gewerkt heeft. Het beloofd een mooi seizoen te worden met deze kanjers . Tot volgende week. Dan spelen we thuis tegen Blijdorp om 09.45 uur

Doelpuntenmakers , Yusuf (5) Jozy (3) en Mason (1)

banner 0
Interview Jan Wegman ihkv 100 jarig jubileum

Vanaf 13 juni 2019 zullen we wekelijks een interview laten zien.

Deze week is voetbalpenningmeester Jan Wegman aan de beurt!

Veel kijkplezier

Laatste wedstrijd 1e elftal thuis tegen ACC en jeugdcricketwedstrijden
laatste-wedstrijd-1e-elftal-thuis-tegen-acc-en-jeugdcricketwedstrijden (8295) afbeelding

De verregende wedstrijd van afgelopen zondag zal alsnog aanstaande zondag 6 september als vriendschappelijke wedstrijd op Thurlede worden gespeeld. Aanvang: 12.00 uur.

Voorafgaand aan deze wedstrijd kunt u onze jongens van de U11 in actie zien, in hun laatst wedstrijd van het seizoen, met VOC als tegenstander.

Op veld 2 spelen de mannen van U17/U19 vanaf 9.00 uur tegen VCC en aansluitend spelen ook de U15 boys van Excelsior'20 en VCC nog tegen elkaar. Heel veel cricket te bewonderen dus!
De tosti's staan klaar en we hebben ook een nieuwe tap - met dank aan Heineken. Genoeg redenen dus om even langs te fietsen, wandelen of rijden.

Komt allen!

De bal gaat weer rollen voor de jo8 en de jo9!

Hoi allemaal,

De eerste trainingen zitten er weer op en komende zaterdag staan de eerste wedstrijden voor de kanjers van de jo8 en jo9 op het programma! Voor een aantal kinderen (en natuurlijk hun ouders!) is dit de eerste officiële wedstrijd die er gespeeld gaat worden en dat gaat natuurlijk een feestje worden!

Voor alle duidelijkheid even een aantal belangrijke zaken op een rijtje:

  • -Plezier gaat voor prestatie, het is belangrijk dat alle kinderen het naar hun zin hebben;
  • -De kleedkamers kunnen niet gebruikt worden, ook bij de meeste uitverenigingen niet. We willen jullie vragen om de kinderen omgekleed naar de vereniging te brengen aangezien we geen omkleedruimtes hebben;
  • -Omdat we niet hoeven om te kleden, kunnen we iets later met elkaar verzamelen. In de groepsapp geeft de leider aan hoe laat ieder team verzamelt en waar. Als advies geven wij 20 minuten voor de wedstrijd aan (ZORG ER WEL VOOR DAT DE KINDEREN OP TIJD ZIJN);
  • -Bij uitwedstrijden kun je met het team afspreken om bij de uitvereniging te verzamelen. Iedere ouder is zelf verantwoordelijk om er voor te zorgen om daar te komen;
  • -Tijdens thuiswedstrijden staan er kannen siroop voor de kinderen (en die van de tegenstander) klaar in de commissiekamer en deze kunnen meegenomen worden naar het veld. Tijdens de rust van de wedstijd kunnen de kinderen op het veld lekker iets drinken. Willen jullie de kannen niet vergeten???;
  • -Er zijn GEEN scheidsrechters aanwezig bij de wedstrijden. De leiders van de teams BE-geleiden de wedstrijden en dat houdt in dat ze de tijd bij houden en de kinderen uitleggen wat de spelregels zijn als er iets verkeerd gaat. Verder is het doel dat de kinderen het allemaal zelf regelen in het veld. De kinderen spelen 6 tegen 6.
  • -Overige spelregels krijgt u door via de teamapps

Een wedstrijd ziet er als volgt uit:

10 minuten voetballen

1 minuut Time Out

10 minuten voetballen

5-10 minuten rust (spelers blijven op het veld, drinken iets en wisselen vervolgens van helft)

10 minuten voetballen

1 minuut Time Out

10 minuten voetballen

Penalties!!! Iedere speler mag een strafschop nemen.

Komende zaterdag staat er voor ieder team een tas met shirtjes klaar in de commissiekamer met tevens een wedstrijdbal. Na de wedstrijd worden de shirtjes weer verzameld en iedere week worden de shirtjes door een teamlid gewassen en de week daarna weer meegenomen. Iedere week gaat de tas met een ander teamlid mee.

Wat verwachten we van alle ouders? Heel veel aanmoedigen!!! Hup Hup Hup is prima, maar ga geen tactische aanwijzingen geven want hier zijn de leiders voor.

Op voetbal.nl (daar is ook een app van) kunt u de wedstrijden vinden van alle teams. Het programma staat er op voor ongeveer 5 wedstrijden. Na deze 5 wedstrijden worden de teams weer ingedeeld met nieuwe tegenstanders. Verliest een team een paar keer, dan gaan ze op een iets lager niveau spelen en andersom, win je veel dan kom je in een sterkere competitie. Op deze manier probeert de KNVB leuke wedstrijden te krijgen.

De begeleiders voor komend jaar zien er als volgt uit:

Jo9-1 Timo

Jo9-2 Jamie & Kyle, Annabeth (moeder Tijn) is contactpersoon

Jo9-3 Dennis (vader Jesse)

Jo9-4 Ricardo (vader Joviano)

Jo8-1 Jacco (vader Adam)

Jo8-2 Robbert (vader Mats)

Daarnaast heeft Ricardo (vader Joviano) aangegeven graag te komen helpen bij de trainingen, toppie!!! Zijn er meer ouders die willen helpen? Alle hulp is welkom! De afgelopen dagen zijn er weer meerdere aanmeldingen binnen gekomen en we gaan volgende week kijken waar we deze kinderen kunnen plaatsen en wellicht kunnen we in onze afdelingen nog een extra team formeren, dat zou natuurlijk heel leuk zijn!

Mochten er kinderen zijn die een keer niet kunnen voetballen op zaterdag, dan kunt u dit doorgeven in de teamapp. Liefst zo snel mogelijk want dan kunnen wij zorgen dat er altijd voldoende (minimaal 6) spelers per team zijn.

We wensen iedereen heel veel plezier en dat het maar een sportief en vooral gezellig en gezond voetbalseizoen mag worden!!!

Tot zaterdag, groeten Dennis (jo9) en Sylvia (jo8)

banner 1
OPROEP! Enthousiaste trainers voor de onderbouw gezocht.
oproep-enthousiaste-trainers-voor-de-onderbouw-gezocht (8292) afbeelding

Wegens een groei van onze jongste jeugd zijn wij dringend op zoek naar trainers voor de onder 8 en onder 9.

Het afgelopen jaar zijn wij gegroeid in het aantal leden voor deze leeftijd en dat vraagt uiteraard ook meer mankracht!

Wat zoeken wij?

Wij zoeken begeleiders die op maandag en/of woensdag de gelegenheid hebben om tussen 17:00 en 18:15 uur aanwezig te zijn om onze talenten enthousiast en te maken voor het mooiste spelletje!

Je hoeft in principe geen trainingen voor te bereiden, want daar kan onze hoofdtrainer bij de onder 9-1, Timo Ockerse, mee helpen aan de hand van een handleiding met genoeg oefenstof!

Wat bieden wij?

Wij bieden een mix van de juiste ondersteuning in dit voetbalseizoen én de vrijheid om jou kennis en visie uit te oefenen op een groep talenten.

Op de maandag zullen wij voornamelijk gebruik maken van een carrousseltraining waarbij jij van te voren de oefeningen doorkrijg die gehanteerd gaan worden die avond.

Op woensdag krijg jij, in principe, jouw eigen team waarmee je voorbereidingen kan treffen voor de zaterdag.

Heb jij dus de ambities om het trainersvak in te gaan en/of zoek jij een stageplek voor jouw opleiding dan kan je je opgeven bij Joeri Krznaric. Mocht je meer vragen hebben kan je altijd een Whatsappje sturen via 06-57557635

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg