Weekbrief 11 - 2019

voorblad
12-04-2019 Paasklaverjassen vrijdag 12 april 2019
03-05-2019 Opening Cricketseizoen 2019
ad01.jpg
Afscheid Jan Vermeulen
afscheid-jan-vermeulen (7843) afbeelding

Jan, we gaan je missen

Jan Vermeulen was min of meer voorbestemd om met zijn 94 jaar de rol van nestor te vervullen bij het komend 100-jarig jubileum. Bij goede gezondheid had hij die rol vast op zich willen nemen en ongetwijfeld met verve uitgevoerd. Maar het heeft niet zo mogen zijn. Jan is afgelopen donderdagnacht overleden. Toch nog onverwacht. Wij wisten dat Jan's gezondheid steeds brozer werd en de stapjes achteruit steeds groter. Toch was hij twee weken geleden nog aanwezig op de afscheidsplechtigheid van Gre Weber, een van zijn oude Excelsior'20 maatjes.

Jan is pas op latere leeftijd lid geworden maar tot op zeer hoge leeftijd nauw bij de club betrokken geweest. De meesten van ons zullen Jan hebben leren kennen als vaste barmedewerker op de donderdag. Vanaf 1987 tot ergens rond de eeuwwisseling, d.w.z. tot op bijna 75-jarige leeftijd, stond hij op de donderdagavond achter de bar; voor de selecties waren Jan en zijn vrouw Hennie al die jaren het vaste ankerpunt na de trainingen. En de bar bleef, zeker vroeger, na de trainingen nog heel lang open. Het leeftijdverschil met de gemiddelde selectie-speler schommelde rond de 65 jaar maar Jan werd op handen gedragen. De honderden oliebollen bij het Oliebollen- en snerttoernooi? Vele jaren het werk van Jan en Hennie.

Naast zijn werk achter de bar was Jan eind jaren 80 tot circa 1995 achter de schermen ook actief als secretaris/penningmeester. In het pré-digitale tijdperk waren binnen de club vele handen nodig om de leden-administratie en boekhouding op orde te houden. Jan was een van de heren die zich daar gedurende vele jaren vele uren voor heeft ingezet.

Jan was, behalve hulpvaardig en betrokken, ook een zeer aimabel heer. Geïnteresseerd, vriendelijk, attent, hij werd door iedereen die hem leerde kennen als snel omarmd. Als oudste lid verrichte hij in 2015 met een fraaie speech de officiële opening van de zonnepanelen. Op het carnaval kwam hij nog graag een kijkje nemen. Met het overlijden van lid van verdienste Jan Vermeulen wordt ook zijn hoofdstuk in de geschiedenis van Excelsior"20 helaas dicht gedaan. Het was een zeer fraai hoofdstuk en velen zullen Jan gaan missen.

Wij wensen de kinderen van Jan, de overige familieleden en vrienden sterkte toe.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats as vrijdag om 11.00 uur in de Beukenhof.

Tijdelijke bestuurswisseling cricket

René Spin zal in ieder geval tot het einde van het seizoen Bart Kroesen vervangen als secretaris in het cricketbestuur. Bart vervangt tot eind augustus KNCB competitieleider Alex de la Mar, die wegens ziekte zijn werkzaamheden niet kan uitvoeren. Om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen is René bereid gevonden om Bart als secretaris te vervangen.

Het bestuur wenst beide heren veel plezier en succes bij het uitvoeren van hun nieuwe werkzaamheden.

Opzomer je mee op 6 april?
opzomer-je-mee-op-6-april (7840) afbeelding

Zaterdag 6 april gaan we weer opzomeren. Alle hulp daarbij is welkom. Help mee aan een frisse start voor de club, vele handen maken licht werk. Om alle spelers, tegenstanders en toeschouwers gastvrij te kunnen ontvangen bij de start van het nieuwe cricketseizoen ben je van harte uitgenodigd voor de opzomerdag. We zoeken mensen die willen helpen met taken zoals schoonmaken in en om het chalet, reclamedoeken te bevestigen, sterke armen om screens op te hangen en de houten banken langs de boundary te plaatsen.
Kun je niet de hele dag, een paar uur is ook al fijn. De koffie/thee staan klaar vanaf 9 uur en Jos H. verzorgt de lunch. Meld je aan via secretaris.exc20cricket@gmail.com, direct bij Bart K. of René S. of via een comment op dit bericht.

banner 0
Paasklaverjassen, al 19 1/2 koppel ingeschreven. Wie volgt?
paasklaverjassen-al-19-1-2-koppel-ingeschreven-wie-volgt (7838) afbeelding

Beste klaverjasser,

U kunt zich vanaf nu inschrijven voor het paasklaverjassen op vrijdag 12 april 2019.

Als u zorgt voor een goed humeur, dan zorgen wij voor lekkere hapjes.

Ook is er weer een tombola met als hoofdprijs een ...........

Inschrijving is per koppel en de kosten zijn 7,50 pp, dus 15 euro per koppel.

Zegt het voort...........

Opgeven via h.plugge@erasmusmc.nl

Opbrengst gaat naar het J.A.C. (Jeugd Activiteiten Commissie)

Koppels die zich al hebben opgegeven zijn:

1 Rene Spin -Bart Kroesen

2 José Vollebregt -Cees Vollebregt

3 Mark Verwaal -Sywert Grund

4 Jeanne Dijkmans -Thea Fortuin

5 Peter Buckers -Edwin Marrevee

6 Hennie van Gelderen -Roland van Gelderen

7 Gerard Zwaneveld -Luke van der Meij

8 Rob Rodenburg -Gerard Nieuwland

9 Martijn Strik -Peter van Rooijen

10 Marcel Dielemans - Marcel van der Linden

11 Michel Bakker -Wim Lunenburg

12 Adam Wouterse -Dennis de Rouw

13 John van de -Winden Ed Kloos

14 Erdal Cabuk -Astrid Houdijk

15 Ida Bunte -Ans Egging

16 Aad van Rutten -Henk Bunte

17 Piet van Os -Hans vd Linden

18 Ronald van Soest -Hans Amsterdam

19 André Smolders -Rob Luchies

20 Bram Renker -Boekje (zoekt maat)

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg