Weekbrief 14 - 2019

voorblad
12-04-2019 Paasklaverjassen vrijdag 12 april 2019
03-05-2019 Opening Cricketseizoen 2019
25-05-2019 ZATERDAG 25 MEI 2019 - KINDERBINGO
09-06-2019 Update: Oudere Jongeren Avond met BIGGS
09-06-2019 Kaarten Oudere Jongeren Avond.
09-06-2019 Update: Oudere Jongeren Avond met BIGGS
12-06-2019 Vrijdag avond T20 avond !
ad01.jpg
Info paasklaverjassen, a.s. vrijdag is het zo ver.

Beste klaverjasser,

Aanstaande vrijdag is het zo ver.

De kantine is vanaf 19.00 uur open en u kunt zich melden tot 19.45 uur, zodat we om 20.00 uur kunnen beginnen.

Als u zich nog niet heb opgegeven, dan kan dat nog t/m donderdag 11 april.

Hierna is de inschrijving gesloten.

De koppels die zich hebben ingeschreven zijn:

1

Rene Spin

Bart Kroesen

2

José Vollebregt

Cees Vollebregt

3

Mark Verwaal

Sywert Grund

4

Jeanne Dijkmans

Thea Fortuin

5

Peter Buckers

Edwin Marrevee

6

Hennie van Gelderen

Roland van Gelderen

7

Gerard Zwaneveld

Luke van der Meij

8

Rob Rodenburg

Gerard Nieuwland

9

Martijn Strik

Peter van Rooijen

10

Marcel Dielemans

Marcel van der Linden

11

Michel Bakker

Wim Lunenburg

12

Adam Wouterse

Dennis de Rouw

13

John van de Winden

Ed Kloos

14

Erdal Cabuk

Astrid Houdijk

15

Ida Bunte

Ans Egging

16

Aad van Rutten

Henk Bunte

17

Piet van Os

Hans vd Linden

18

Ronald van Soest

Hans Amsterdam

19

André Smolders

Rob Luchies

20

Bram Renker

Winus vd Toorn

21

Henk Lansbergen

Michel van Mil

22

Ben Zuijderwijk

Peter Zuijderwijk

23

Patrick van Os

Norman van Os


Met vriendelijke groeten,Hennie PluggeMannen van de Mannen staan nu al op scherp

De zomer komt er nu echt aan en dus laten de Mannen van de Vrijdag van zich horen. De heren op leeftijd pakken het dit jaar serieus aan. Een bezoekje aan de prachtige fitnessclub van Joost Kroesen voor een echte training kan echt wel in de categorie serieus worden geplaatst. Nu nog wat veldwerk en het seizoen kan echt beginnen. Vandaar twee oproepen.

De eerste oproep is voor teams, die graag een keer op een vrijdagavond aan de cricketbak willen. De MvdV zorgen er dan voor dat er een leuke wedstrijd kan worden gespeeld met een goede evaluatie achteraf met een klein drankje en een lekker hapje. Voor de echte liefhebbers is 21 juni dan een datum om alvast te markeren, want dan organiseren we de lustrumversie van A night with de MvdV. Hoe die night er uit komt te zien weten we nog niet, wel dat het weer een topavond wordt.

De tweede oproep is voor potentiele MvdV (mannen en vrouwen), die ook graag nuttige vrijdagavonden willen hebben en een wedstrijdje cricket als de perfecte invulling van zo'n avond zien. Gezellige mensen zijn altijd welkom!

Reacties op beide oproepen kunnen naar ruuddeleede@hotmail.com

De ouders van Messi
de-ouders-van-messi (7860) afbeelding

Deze brief vond ik op de facebook pagina van de E-tjes. Zeer herkenbaar en goed om als ouders deze eens goed te lezen en daar over nadenken.

Beste Lionel,

Ik wil graag een goede voetballer worden. Gewoon, omdat ik voetballen met mijn vriendjes uit het team zo leuk vind. Nu vraag ik me af hoe jij dat ervaren hebt vroeger? Je ouders langs de lijn toen je als 5 jarig jochie begon met voetballen bij Grandoli FC in Argentinië. Wat waren de verwachtingen en hoe ging je daarmee om? Dachten je ouders dat je de nieuwe Maradona was en stond er al meteen heel veel druk op je omdat je moest presteren, of juist niet en kon je gewoon lekker van het spelletje genieten? En als je een keer niet kon winnen begonnen je ouders dan tegen de scheidsrechter te schelden of was de trainer niet goed genoeg, of mocht je gewoon lekker voetballen en kon je je rustig ontwikkelen?
En stond jouw vader ook altijd zo ongelooflijk hard te schreeuwen naar je wat je moest doen tijdens de wedstrijd en is dát misschien de reden dat je 5 keer wereldvoetballer van het jaar bent geworden? Ik ben zo benieuwd hoe dat bij jou was, want hier in Nederland is het helaas anders.

In Nederland staan 630.000 kinderen geregistreerd bij de KNVB. Ieder jaar haken er natuurlijk in de (vooral) oudere groepen kinderen af, maar in de leeftijdscategorie van 6 t/m 8 jaar komen er jaarlijks gemiddeld 135.000 bij. En dat is best lastig qua verwachtingen.
Ouders van kinderen die in JO17-5 spelen weten ondertussen wel dat hun kind niet zo talentvol is. Misschien komen ze niet eens meer kijken omdat hij niet aan hun verwachtingen heeft voldaan. Dat hij nog voetbalt is omdat hij het gewoon leuk vind iedere week met zijn kameraden het leukste spelletje ter wereld te spelen. Maar veel ouders van kinderen in de jongste leeftijdscategorie denken dat ze de ouders van de nieuwe Messi zijn.
De verwachtingen zijn ontzettend hoog en de druk enorm. Niet alleen naar de kinderen, maar ook naar de club. De trainers zijn niet goed genoeg, de scheidsrechters snappen er helemaal niets van en welke boerenlul heeft die indeling van de teams gemaakt? Want hun zoon hoort natuurlijk veel hoger te spelen. Dat het vooral om plezier moet gaan staan veel ouders veel te weinig bij stil en waar de kinderen juist intrinsiek gemotiveerd zijn (iets doen omdat het interessant of plezierig is), zijn de ouders vooral extrinsiek gemotiveerd (iets doen omdat het tot een scheidbare uitkomst leidt).
Wat ze zich niet realiseren is dat er in Nederland in de 2 hoogste divisies 950 spelers onder contract staan. Dat is afgezet tegen het aantal geregistreerde jeugdleden 0,15% !!!
Maar ja, als je zoon de nieuwe Messi is dan sla je natuurlijk de Nederlandse competitie over……

Bron: E-tjes facebook pagina

banner 0
PERFECT PERFORMANCE SPONSORT CRICKET SELECTIE
perfect-performance-sponsort-cricket-selectie (7857) afbeelding

Wij zijn enorm trots te kunnen berichten dat SPORTCENTER PERFECT PERFORMANCE het eerste elftal van de cricketafdeling van Excelsior 20 een jaar lang gaat sponsoren. Deze sponsoring houdt in dat zij de selectie een jaar lang intensief gaat begeleiden op het gebied van training, coaching, voeding.

Captain Tom Heggelman was blij verrast toen Dogan Tekin contact opnam: "perfect performance kan meehelpen ons topsportklimaat verder uit te bouwen, deze jonge talentvolle groep die al twee keer landskampioen is geweest is zeer gedreven en werkt keihard om ieder jaar weer mee te kunnen spelen om de titel".

Dogan heeft verschillende argumenten om de cricketers te steunen:

De eerste is affiniteit, of misschien zelfs nostalgie. Dogan is vroeger als speler onderdeel geweest van de club. Door de sporters van nu te betrekken bij zijn huidige carrière, brengt hij een stuk uit zijn verleden terug waar hij met plezier op terugkijkt. Daarom heeft hij nog steeds veel betrokkenheid met de Excelsior 20.

Daarnaast weet hij als ervaringsdeskundige als geen ander wat het vereist om op het allerhoogste niveau consistent te moeten presteren. Als oud-topjudoka levert hij nu graag een bijdrage aan de nieuwe generatie topsporters. Dogan zal met zijn team van trainers door een combinatie van oprecht enthousiasme, ervaring en kennis onze spelers de komende tijd naar een niveau toe helpen die zij nu wellicht nog als ongrijpbaar beschouwen, maar al snel tot de realiteit zullen behoren.

En in die potentie gelooft Dogan ook echt. Hij spreekt vol lof over Excelsior cricket en ziet het als een team met veel potentie en kijkt uit naar het maximaliseren van al die potentie en de gedeelde successen die de komende jaren voort zullen komen uit deze mooie samenwerking."

Het bestuur van excelsior 20 spreekt de hoop uit dat de samenwerking langdurig gaat worden en dat alle leden hun weg naar dit sportcenter weten te vinden.

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg