Weekbrief 19 - 2020

voorblad
07-06-2020 Wielerronde 100 jaar Excelsior'20
ad01.jpg
Ruwendly Jones (VVKS za) is de volgende aanwinst voor Zaterdag 1
ruwendly-jones-vvks-za-is-de-volgende-aanwinst-voor-zaterdag-1 (8210) afbeelding

Ruwendly Jones heeft te kennen gegeven aan de trainers Jaco, Marco en Marvin de overstap te willen maken van het Sportpark Willem Alexander naar Thurlede. De 26 jarige veelzijdige speler, die zowel op het middenveld of als back kan spelen, heeft laten weten dat hij mee wilt werken aan de opbouw van onze nieuwe zaterdagafdeling. Na 12 jaar VVKS (za), met als hoogtepunt het kampioenschap in 2015 in de 3de klasse, is hij toe aan een nieuwe uitdaging.

Hoofdtrainer Jaco Verhoev is natuurlijk erg in zijn nopjes met deze aanvulling in zijn inmiddels groeiende selectie. Zijn enorme ervaring in de 2de en 3de klasse van het zaterdagvoetbal kunnen wij goed gebruiken. Hij kan de jonge mannen in de selectie wegwijs brengen in het seniorenvoetbal.

Welkom, Ruwendly!

​Excelsior'20 zaterdag krijgt vorm!
excelsior-20-zaterdag-krijgt-vorm (8209) afbeelding

Het nieuw te vormen zaterdag-team krijgt vorm. De trainers Jaco Verhoev, Marco van der Lely en Marvin Janssen zijn druk bezig met de TC-leden Edgar van der Roer, Hans Zuijderwijk en Dave van der Linde om een volwaardige selectie neer te zetten.

De 1ste resultaten zijn veelbelovend. Een van de doelstellingen op een zaterdagtak te openen is om (voormalig) jeugdspelers de mogelijkheid te geven om op zaterdag te blijven voetballen.

De 1ste Excelsior'20 speler die het hogerop wilt proberen is Sven Zoetmulder. Sven speelde dit seizoen in zaterdag 2 in een vriendenteam. Deze 20 jarige middenvelder heeft al zijn hele leven bij ons gespeeld en gaat deze nieuwe uitdaging aan.

Een andere bekende Excelsior'20-naam is Zuidgeest. De 20 jarige zoon van Peter, Roy Zuidgeest weet de weg al. Hij stapt over van PPSC na al eerder bij VVKS gespeeld te hebben. Tot en met de D jeugd heeft hij al bij Excelsior'20 in de verdediging gespeeld.

Mike Mookhoek heeft ook al eerder in de A jeugd bij ons gespeeld. Hij stapt als 19 jarige middenvelder over van Zwaluwen O19-1.

De 19 jarige Joey Korver maakt de overstap van VVKS zo naar ons. Zijn voorkeur gaat uit naar de nummer 6 of 8 positie.

Jeremy Verhoev komt ook weer terug op bekend terrein. Tot en met de D jeugd voetbalde de 19 jarige kilometervreter op het middenveld bij ons. Uitstapjes naar PPSC en VVKS brachten hem bij Abbenbroek. Hij volgt nu zijn vader weer terug naar Excelsior'20.

Deze jonge knapen, die elkaar allemaal kennen en vaak al eerder met elkaar hebben gevoetbald, hebben natuurlijk ervaring nodig om tot een mooie prestatie te komen. Assistent trainer Marvin Janssen heeft een enorm (voetbal)netwerk in Schiedam en omgeving en heeft een aantal ervaren spelers bereid gevonden om o.a. met hem te gaan werken.

Bruno Lima is een 28 jarige scorende middenvelder die komt van SVV za. Hij heeft o.a. bij HBSS en SVDPW gespeeld. Enorm enthousiast om met zijn maten er iets van te maken in dit nieuwe avontuur.

De 23 jarige Thiago Lima komt zijn broer vergezellen. Deze spits heeft ook bij SVV za en HBSS gespeeld.

Chuwenthly (Chu) de Jesus (28) is de verdediger die de boel achterin dicht moet houden. Hij heeft ook gespeeld bij SVV za en HBSS. Jaco Verhoev heeft hem nog laten debuteren bij CWO als A junior. Zij kennen elkaar dus al.

Jeffrey Rorijs is de 27 jarige linkermiddenvelder die ook aansluit. Zijn vorige clubs zijn Feyenoord en SVV.

Boris Lassooij (22) heeft als verdedigende middenvelder jaren in de jeugd van DSO gespeeld en als laatst bij FC Zoetermeer. Samen met aanvaller Gilson Mendes Varela (34) heeft hij al een aantal jaar niet gevoetbald. Gilson heeft jaren geleden een kuitbeenbreuk gehad in de tijd dat hij bij HBSS voetbalde. Ook bij SVV heeft hij gespeeld.

Door het enthousiaste verhaal van andere spelers, de trainers en de TC hebben zij besloten hun kicksen weer uit de wilgen te halen.

Deze mix van jong enthousiasme en ervaring moet zorgen voor een basis waarmee verder gewerkt gaat worden. De komende dagen en weken zullen we nog met nieuwe aanwinsten komen. Hou de site en social media in de gaten.

Foto: Waterwegsport.nl. Waarvoor dank.

Excelsior ’20 nieuwe opleidingspartner Sparta Rotterdam
excelsior-20-nieuwe-opleidingspartner-sparta-rotterdam (8208) afbeelding

Vandaag (8 mei) heeft Sparta Rotterdam op haar website bekend gemaakt dat Excelsior'20 de nieuwe opleidingspartner van hen zijn. Onderstaande tekst van Sparta spreekt voor zich. Een enorm compliment voor de club en met name de jeugdopleiding! Hier mogen we HEEL trots op zijn. We komen nu in een rijtje te staan met JVOZ (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland), Sparta RV & AV, Excelsior Maassluis, vv Nieuwenhoorn, vv SHO, Spartaan'20, MSV De Betrokken Spartaan, en sv DWO.

Lees hier nog meer op de site van Sparta Rotterdam: https://www.sparta-rotterdam.nl/jeugd/opleidingspartners/

En https://www.sparta-rotterdam.nl/excelsior-20-nieuwe-opleidingspartner-sparta-rotterdam/

Op de foto staan Camiel van Hoogstraten en Dolf Roks en natuurlijk onze eigen Zoran en Dave.

Sparta Rotterdam heeft in Excelsior '20 een nieuwe opleidingspartner gevonden. De Schiedamse vereniging, met eveneens D&S als hoofdsponsor, is tot minimaal 2023 verbonden aan de Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Sparta Rotterdam werkt nauw samen met verenigingen binnen de regio. Het opleidingspartnerschap is gericht op het versterken van de jeugdopleidingen van de partners en het inspelen op de wensen en behoeften vanuit de verenigingen.

Camiel van Hoogstraten, Hoofd Jeugd Scouting & Samenwerkingen van Sparta Rotterdam, is verheugd met deze nieuwe samenwerking: 'Excelsior '20 is qua visie, ambitie en ligging ten opzichte van Sparta Rotterdam een ideale opleidingspartner en we zijn dan ook blij dat we deze vereniging hebben kunnen toevoegen aan de selecte groep opleidingspartners. Op deze manier kunnen wij ook in deze vreemde tijden rondom het coronavirus van waarde zijn voor de verenigingen in onze omgeving, maar ook op lange termijn kijken we uit naar deze intensieve samenwerking. Deze zal zich focussen op de wensen en behoeften die er leven binnen de jeugdopleiding van Excelsior '20, die wij met onze brede expertise binnen Sparta Rotterdam kunnen invullen. Wij zien Excelsior '20 dan ook als een waardevolle toevoeging op ons netwerk.'

Zoran Nikolic (Voorzitter Voetbal) en Dave van der Linde (Technische zaken) van Excelsior '20 kijken uit naar de aanstaande samenwerking met Sparta Rotterdam: 'Deze samenwerking levert voor onze vereniging een mooie kans op om onze jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen. Wij zijn de afgelopen seizoenen veel aan het investeren in onze jeugd en de samenwerking met Sparta is hierbij een waardevolle toevoeging. Wij kijken ernaar uit om gebruik te kunnen maken van de kennis binnen de jeugdopleiding van Sparta. Dit levert voor onze eigen jeugdtrainers veel nieuwe leerzame ervaringen op, waar wij als vereniging alleen maar beter van kunnen worden. Iedereen binnen de club is enthousiast, dus we zijn verheugd met deze samenwerking. We kijken met veel vertrouwen richting de toekomst!'

Het VB en de JTC wensen de hele vereniging en Sparta een plezierige samenwerking.

Bron: sparta-rotterdam.nl (door Remco Zuijdam)

banner 0
Excelsior’20 gaat prestatief zaterdagvoetbal starten
excelsior-20-gaat-prestatief-zaterdagvoetbal-starten (8206) afbeelding

In onze regio stappen geregeld clubs over van "de zondag" naar "de zaterdag". Het aantal clubs is de afgelopen jaren hard achteruit gegaan op "de zondag". Als voetbalbestuur zien we deze trend al jaren en we hebben daar ook vaak intern over gesproken. De KNVB heeft met alle clubs gesproken in West 2 om het weekendvoetbal te introduceren. Dit stuit op grote weerstand, vooral bij de zaterdagverenigingen. Binnen het voetbalbestuur willen we zeker niet stoppen met het zondagvoetbal. Wel denken wij dat we nu stappen moeten gaan ondernemen, voordat de KNVB zou besluiten te stoppen met zondagvoetbal in West 2.

Daarom is door het voetbalbestuur en het hoofdbestuur besloten om vanaf het nieuwe seizoen 2020 – 2021 te starten met een prestatief zaterdagteam. Daardoor zijn we voorbereid, mocht de KNVB een besluit nemen m.b.t. het zondagvoetbal. Ook merken we dat, zeker bij de jeugdige spelers, het zondagvoetbal niet aantrekkelijk is. Deze spelers kunnen we met dit aanbod dan ook behouden voor de club.

Het voetbalbestuur en de technische commissie (TC) zullen hun aandacht richten op beide afdelingen, er zal ook niets veranderen op "de zondag". Op zondag zal de selectie gewoon uit twee teams bestaan met onze eigen spelers. Op "de zaterdag" zal het team gevormd worden met nieuwe maar ook oude bekende gezichten. Het gaat een echt Excelsior'20 team worden, zoals op "de zondag". Spelers die in het verleden zijn weggegaan omdat zij niet op zondag wilden spelen, worden of zijn al benaderd.

Om te starten met een prestatief team heb je een goede staf nodig. Voor het voetbalbestuur en de TC was dit de eerste taak. Daarin zijn we heel snel geslaagd. Een oude bekende zal terugkeren op het Excelsior'20 nest. Jaco Verhoev, die hier vanaf de B-jeugd speelde en ook als jeugdtrainer nog actief is geweest, zal de nieuwe hoofdtrainer worden. Hij zal geassisteerd worden door Marco van der Lely en Marvin Janssen. Jaco en Marco werken al 11 jaar samen en zijn bekend met het zaterdagvoetbal. Jaco heeft zijn trainingservaring opgedaan bij SVDPW, CWO, Antibarbari en de laatste vijf seizoenen bij Abbenbroek. Marvin is bij de club al werkzaam als keeperstrainer en zal dit ook blijven doen. Hij kent heel veel spelers en gaat samen met Jaco, Marco en de TC zorgen dat het team compleet gemaakt wordt. Wij heten de heren van harte welkom en wensen ze heel veel succes met deze mooie uitdaging.

Wij willen nogmaals benadrukken dat we hiermee geen afscheid gaan nemen van het zondagvoetbal. We anticiperen hiermee op mogelijke ontwikkelingen in de toekomst binnen onze regio. Daarnaast hopen wij onze spelers te behouden voor onze club door hen meer keuze te bieden. Deze ontwikkeling zal ook de aantrekkelijkheid van Excelsior '20 voor nieuwe leden vergroten. Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met het voetbalbestuur of de TC.

Namens het voetbalbestuur en de TC,

Dave van der Linde

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg