Weekbrief 21 - 2019

voorblad
09-06-2019 Update: Oudere Jongeren Avond met BIGGS
09-06-2019 Kaarten Oudere Jongeren Avond.
09-06-2019 Update: Oudere Jongeren Avond met BIGGS
12-06-2019 Vrijdag avond T20 avond !
13-06-2019 Opening Jubileumjaar Excelsior'20
29-06-2019 Schiedams XI-tal - Sparta Rotterdam
21-07-2019 "De Aalbertshoeve" Jeugdkamp van 21-7 t/m 26-7-2019
ad01.jpg
U15 strandt met zicht op de haven
u15-strandt-met-zicht-op-de-haven (7910) afbeelding

Bijna, bijna, bijna.

Bijna sleepte U15 zondag in Utrecht de derde zege van het seizoen binnen. Bijna dus. Een overwinning leek heel ver weg, kwam alsmaar dichterbij, maar met de haven in zicht strandde het totaal op 197 (voor 6 in 30). En dat was net iets te weinig want de gastheren van Kampong hadden er eerder die middag maar liefst 207 gemaakt.

U15 kwam dus eigenlijk een paar overtjes te kort om het mooie werk van Jelte, Jens, Max en Kaja (ja,ja Kaja) te bekronen met winst. Al met al een amusante wedstrijd met een spannend einde.
Minpuntje: de vele wides.
Pluspunten: de versterking van Jasmijn en Kaja, de 65 not out van Jelte, de 26 van Jens, de 45 (met volgens de voorzitter een 'grote mannenzes') van Max, de 14 (not out) van Kaja en de geweldige teamspirit van de ploeg.

Komend weekeinde HBS thuis. Komt dat zien!

VRA fielders vellen U13
vra-fielders-vellen-u13 (7909) afbeelding

Het Amsterdamse Bos omlijstte deze zondag de uit-wedstrijd van de U13 boys van Excelsior'20 tegen VRA. Wel vroeg op, maar geen files, en bovenal 8 spelers, een leider, 4 kijkouders en een scoor-ouder, allemaal op tijd in Amsterdam..

VRA had hun eerste twee wedstrijden tegen Salland en VCC 2 gewonnen, Excelsior'20 had twee maal de punten gepakt tegen HCC2 en VOC. Op papier beloofde dit een spannende wedstrijd te worden.

Excelsior won de toss en koos voor fielden. Het eerste wicket sneuvelde in de derde over toen Sebas vd B een bal uit z'n handen liet stuiteren, maar toch in tweede instantie in z'n handen hield - well done! Sven T plukte een mooie boogbal uit de lucht en stuurde batsman nummer 3 het veld af. De openingsbatter Morris bleef standvastig staan en zag zijn partners komen en gaan.

Sven B en Christian pakten als bowler beide een wicket en Chris als wicketkeeper nog een caught behind. Bij een score van 86 in de 16e over (van de 25) waren er al vijf wickets gesneuveld. Maar daar bleef het bij en VRA zette 130 v 5 op het bord na 25 overs.

Na de cake en limonade opende Kjelt en Ferry het batten, waarbij Kjelt helaas op z'n tweede bal met nul er weer af kon. Ferry hield langer stand, maar sneuvelde op prachtig bowlen van de kleinste VRA-man op 19 runs. Thomas (7), Chris (6), Samar (1), Sven T (1), Sebas (1 not out) en Sven B (0) konden ook de stand niet opdrijven om er een spannende tweede innings van te maken.

Excelsior ging ten onder in hun battings innings: 47 all out na 8.2 overs.

Omdat we er toch waren, speelden de teams daarna nog een friendly 8 overs wedstrijd: dat was een stuk spannender...én liep goed af voor onze jongens:

Exc20 60 v 3

VRA 58 v 2

De zon scheen af en toe, 16 jongens hebben een lekker potje cricket gespeeld en de lunch was heerlijk: een prima zondagochtend dus. Dank aan VRA voor de gastvrije ontvangst en gefeliciteerd met de overwinning.

Foto's
banner 0
Winnaars runaktie

De eerste winnaars zijn bekend. 3 keer nagenoeg eenzelfde score. Hans Boeije heeft de primeur tegen Quick en hij werd in wedstrijd 2 en 3 opgevolgd door Paul v.d. Bosch. Proficiat mannen en morgen weer een nieuwe winnaar??

Joke Sonnemans is weer thuis!
joke-sonnemans-is-weer-thuis (7905) afbeelding

Na een week Vlietland Ziekenhuis en ruim zes weken op de revalidatie afdeling Dillenburg van het Zonnehuis is Joke weer thuis!
Wie weet komen Joke en Piet met mooi weer samen op de scootmobiel een keertje kijken op de club...

banner 1
Just another night met de Mannen van de Vrijdag

Het eerste lustrum van de feestjes van de Mannen van de Vrijdag. Op vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, spelen we een serie wedstrijden, staat de muziek aan en de tap open en wordt het een leuke avond. De eerste tegenstanders staan al op de rol, maar er is nog plek voor teams, die een 14 over wedstrijd willen spelen tegen de MVDV. Meld je aan via ruuddeleede@hotmail.com.

Column: Loftrompet
column-loftrompet (7903) afbeelding

Waar deze periode bij tal van voetbalclubs de champagneflessen worden ontkurkt ter gelegenheid van het binnengesleepte kampioenschap, mag bij Excelsior'20 (ook) de vlag uit. Vanwege de handhaving in de tweede klasse. Met een nederlaag nog wel. Nou, dan heb je het goed gedaan!

Al helemaal als de prestatie is geleverd met eigen jongens. Jongens die gewoon contributie betalen. Jongens die geen puntengeld of een auto krijgen. Jongens die zo'n binding met de club hebben dat ze als vrijwilliger met de jeugd actief zijn. Jongens die ook 'gewoon' bardienst draaien. Jongens die niet gelijk na de training weg zijn. Jongens die strijden voor de eer van de vereniging.

Tweede klasse. Het is niet bepaald de top van de amateurs. Maar dat hoeft ook niet. Je voetbalt met eigen jongens naar eigen kunnen. En als dat dan de tweede klasse is, dan is dat maar zo. Geen paniek in de tent als het even wat minder gaat, geen angst dat de boel omvalt als de trainer vertrekt, geen 'gekocht' succes. Continuïteit. Daar draait het om. En dat zit wel goed bij uw club.

De vereniging Excelsior'20 is immers meer dan alleen voetbal. Cricket, carnaval, klaverjastoernooien, quiz-avonden, jeugdkamp; om maar een paar voorbeelden te noemen. Excelsior'20 is één groot sociaal bolwerk. Waar vriendschappen, huwelijken en nieuwe leden uit voortkomen. Daarbij past een complex zoals het er nu ligt. Hoewel kleedkamers op het cricketcomplex natuurlijk niet zouden misstaan.

Het complex is gemaakt met Excelsior'20-handen. Zelf betaald. Neem bijvoorbeeld het chalet, de nieuwe sanitaire voorzieningen en het buitenbar-huisje op het cricketterrein. Veel Excelsior'20-handen zijn uit de mouwen gestoken. Als je in Schiedam om je heen kijkt en ziet wat andere sportclubs van de gemeente hebben 'gekregen', dan mag Excelsior'20 trots zijn op wat ze zelf allemaal en met eigen middelen heeft gerealiseerd.

Excelsior'20 bestaat straks honderd jaar. Da's best oud. Oude mensen moet je niet verkassen. Dan gaan ze van alles mankeren. Of ze gaan dood. Doe dat dus ook met uw vereniging niet, wat de gemeente ook voor de toekomst voor ogen heeft. Ook de gemeente moet zien dat uw club een bijzondere club is, een club die een visitekaartje is voor een gemeente die sport en bewegen hoog in het vaandel heeft staan.

Vandaar die loftrompet.

PUNTER

Mannen van de Vrijdag starten stroef maar gezellig

De Mannen van de Vrijdag en de mannen van het AD hebben afgelopen vrijdag met een leuk wedstrijdje het feestseizoen geopend. Het jeugdige enthousiasme van de reporters won het uiteindelijk van de stramme routine van de mannen. Na afloop ging de strijd gelijk op, een strijd de werd gevoed door tomatensoep en broodjes worst uit de keuken van Jos.

Aanstaande vrijdag staan de Vrienden van Louis op het programma en met mooi weer ligt er een mooi avond in het verschiet!

banner 2
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg