Weekbrief 23 - 2018

voorblad
16-06-2018 Slotdag zaterdag 16 juni
19-06-2018 Ouderavond Jeugdkamp
15-07-2018 Jeugdkamp 2018
ad01.jpg
Along the boundary (6)

Aflevering nummer zes alweer. Ja, de tijd gaat snel als het gezellig is. Weer een goed gevulde editie.

We beginnen deze episode met een bericht over de dames, want die hebben (eindelijk) weer eens gewonnen. Dat was weliswaar tegen ons eigen meidenteam op een trainingsavond, maar dat maakt niet uit. Het was overigens een zeer gezellig cricketgebeuren!
De meiden hadden vorig jaar met paar runs verschil verloren dus waren ze gebrand op een overwinning. Helaas: nog even blijven oefenen meisjes. De moedertjes (108 voor 2) wonnen; meiden 88 voor 3.

Zondag traden de meiden aan in en tegen Bloemendaal. Annemarijn B. bleef als 'opener' maar liefst 27 overs staan. Ze liet weliswaar maar 14 runs van haar plank komen, maar aangezien de rest van de ploeg met nogal wat duckkies van het veld ging, was het een prestatie die genoemd mag worden.
De jongens van Bloemendaal, met een gemiddelde lengte van 1.75 meter, waren letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor de meiden.
Onze verslaggever meldt nog dat de lunch fenomenaal was. 'De beste van het seizoen. De gastvrijheid van Bloemendaal verdient dikke complimenten.'
Toch wordt ook nog een minpuntje genoemd. Het publiek langs de boundary genoot van de zon en af en toe wat verkoeling door de sproeiers van het achterliggende hockeyveld. 'Eerst denk je: lekker... Hoor je daarna dat met slootwater gesproeid wordt.'

Under 13, dat een aantal zeges op rij had geboekt, verloor dit keer. Maar toch valt er een hoogtepunt te noemen: de 'hattrick' voor Ferry! Drie keer clean bowlded in 1 over. Klasse Ferry!

We blijven nog even bij de jeugd. Under 15 speelde zondag tegen Kampong en de jongens gingen voor de wedstrijd een weddenschap aan met coach Lorenzo. Wie onder het aantal runs zou blijven dat Lorenzo tegen Sparta sloeg, zou de volgende week moeten trakteren.
Het was halen en brengen bij U15 in Utrecht. Met het weer welteverstaan. Teuntje en Eric V., de altijd enthousiaste ouders van Mel V., hadden het op een bepaald moment zo koud dat er een thermo-kleed uit de auto werd gerukt om op temperatuur te blijven.
Mirando R., de altijd meelevende moeder van Sem R., had zelfs last van wintertenen. Voor haar werd door Louis van D. een plaid tevoorschijn getoverd.

Dan gaan we naar het eerste elftal. Dat is de T20-competitie overtuigend van start gegaan. Op Thurlede werd Sparta vrijdagavond eenvoudig aan de kant gezet.
MVDV-speler Rob L. was zo onder de indruk van de zessen die door de onzen werden geslagen dat hij ze met zijn mobieltje probeerde te filmen.

Zaterdag liep het wel even anders tegen dat zelfde Sparta. Het eerste had een complete off-day. ,,Kreukelcricket,'' noemde manager inkoop van de chaletcommissie Hans H. het en weg was hij uit Capelle aan den IJssel. Om dan maar bij het tweede te gaan kijken.

Nou, op Thurlede was het nog kiele, kiele. VVV stond voor 61 aan de kant, maar de ploeg gaf zich niet zo maar gewonnen. De formatie van captain Seppie maakte het….. voor 7. Geen topcricket dus, maar wel de tweede overwinning op rij. Lekkurrrrr!

'Crisis bij Excelsior'20' werd er tijdens de wedstrijd van het tweede bij wijze van geintje geroepen op het terras bij het chalet nadat de tegenvallende prestatie van de hoofdmacht was doorgekomen.
Geintje? Prompt meldde technisch directeur Skiboe zich op de club en voerde met de voorzitter een geanimeerd gesprek, ver bij ons van ATB vandaan. We kunnen dan ook geen mededelingen doen over de inhoud van de conservatie.

Pluim van de week gaan naar Jennie H. Ze spoedde zich zaterdag uit haar werk om de verrichtingen van zoonlief Rens in het tweede te aanschouwen en het chalet te bemensen. Tussendoor maakte ze ook nog even de toiletten schoon. Kijk, zo'n vrouw, daar zijn wij van ATB erg blij mee.

En wie schudden we deze week de hand? Marc S. van U17. Hij scoorde zondag thuis tegen Kampong een century. Maar dat was niet het enige hoogtepunt uit de wedstrijd. Daan H. rammelde 50 runs bij elkaar. Ook niet verkeerd natuurlijk. Gefeliciteerd boys!
En een flinke schouderklop voor Bobby S. uit het derde elftal. Hij hakte maar liefst 111 runs (not out) bij elkaar. Het regent straks over dik twee maanden nog stropdassen tijdens de sluitingsavond…

Oh ja, nog een felicitatie. Marleen S, u weet wel, de lieftallige vanTip&Run-koning Ronald S., heeft Saartje gezien. Namens ons van ATB van harte proficiat met deze mijlpaal. En drie klinkende zoenen natuurlijk.

Nog een bericht van vrijdagavond. De MVDV verloren van het team van Louis van D. met Patrick G. (inderdaad…. de broer van Seppie) in de gelederen. Naar verluid heeft Patrick de aanbieding gekregen de MVDV te komen versterken.

ATB blijft gewoon along the boundary!

Under 15 mist nog de bezieling
under-15-mist-nog-de-bezieling (7556) afbeelding

Zondagochtend. Om zeven uur uit de veren. Lekker rustig op de rijksweg. Een hartelijke ontvangst in Utrecht. Perfecte koffie tegen een acceptabele prijs. Het zonnetje dat zo af en toe tussen de bewolking door prikt. Gezellige mensen om je heen. Wat wil je nog meer op zo'n mooie cricketdag?

Een overwinning!

Die zat er ook tegen Kampong dus niet in. Positief punt was dat eindelijk eens de volledige dertig overs werden uitgebat. Maar de bezieling….. daar schort het hier en daar nog wat aan. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Voetballen terwijl twee teamgenoten op de 'mat' hun best doen en best wat morele steun vanaf de boundary kunnen gebruiken, is natuurlijk 'not cricket'. En waar is het als tijgers fieldende team gebleven?

Kortom, met de juiste spirit moet komende zondag toch een keer een goed resultaat kunnen worden neergezet. Verliezen is niet erg als je kan zeggen dat je er alles aan hebt gedaan om het te voorkomen. Dus mannen; pak het zondag tegen HBS weer op. Jullie kunnen het. Nu ook nog doen.

Valt er nog wat over de wedstrijd te zeggen? Tuurlijk. Ivan (6) opende gedegen, maar kreeg een bal op zijn teen en moest zich hinkepinkend met een fraaie bal toch gewonnen geven. De rest bleef onder de maat. Behalve captain Jelte (foto). Vervelende ballen drukken, slechte ballen wegperen. Dat was zijn devies en dat ging hem goed af. Jelte zorgde met zijn 43 not out voor een toch nog redelijk totaal van 130 runs. Well played Cappie!

Kampong maakte het voor twee. Daar kunnen we kort over zijn.

Nogmaals; komende zondag thuis tegen HBS. Ons devies: 'come on boys: go for it'!!
Cricketers geven koppositie uit handen
b-cricketers-geven-koppositie-uit-handen-b (7555) afbeelding

Excelsior'20 heeft de koppositie in de topklasse uit handen moeten geven en overgedragen aan Sparta. Zaterdag, in Capelle aan den IJssel, werd tegen de nieuwe lijstaanvoerder een historische nederlaag geleden. Het team van captain Tom Heggelman werd voor 41 runs (ja, u leest het goed) van de mat gevaagd, waarna het voor de Spartanen een fluitje van een cent was om de overwinning binnen te halen.

Graag halen we hierbij de reactie van ons gerespecteerde lid Rob de L. aan. 'Als je dan toch pijn moet lijden, het liefst zo kort mogelijk. Net als bij de tandarts. Op termijn word je er beter en sterker van!'

Hoe ziet de stand in het linkerrijtje er nu uit?

Sparta 8-12
Excelsior'20 6-10
VOC 7-10
VRA 8-10
HBS 7- 8

Komende zaterdag speelt onze regerend landskampioen op Thurlede tegen HBS. Aanvang: 11.00 uur. Toegang: gratis.

banner 0
U13 trekt aan het kortste eind
u13-trekt-aan-het-kortste-eind (7553) afbeelding

Aan de zon en het trouwe publiek lag het niet. Veld 1 lag er weer prachtig bij, Ruben S en Tom P waren allebei fris en fruitig én op tijd, de jongens hadden er zin in, het zwart-witte hondje was vrolijk als altijd. Maar het zat er net niet in vandaag tegen Quick Haag.
Excelsior'20 won de toss en captain van dienst Tijn koos voor eerst fielden. Quick Haag startte dus met batten en vooral batsman nr 1 maakte indruk tot hij op een score van 29 werd uitgebowld. Slechts twee andere Quicketeers kwamen in de dubbele cijfers (met respectievelijk 15 en 14 runs). Toch stonden er na 23 overs 136 runs op het bord. Quick Haag was all out, maar met 71 runs aan extra's. Mooie bowlingacties waren er niettemin van Tijs B (0-1 in 2 overs) en Thomas v R (1-9 in 3 overs) - allebei een maiden-, Tijn (met vlijmscherpe precisie pakt hij een wicket) en Christian (de aanloop is bijna langer dan de pitch, maar hij pakt wel 2 wickets). Maar de bowling man of the match was toch Ferry met drie wickets in één over. Volgens de cricket-puristen (en wikipedia) mag het geen hattrick heten als het geen drie opeenvolgende ballen zijn. Maar dat doet niets af aan deze prestatie: top gedaan, Ferry!

In de tweede innings bowlde Quick Haag aanzienlijk minder wides dan Excelsior'20. Ferry en Christian als openers van dienst zorgden voor een alleraardigst partnership samen. Ferry zag uiteindelijk met 19 runs zijn wicket sneuvelen, en Christian rammelde een totaal van 32 runs bij elkaar, waaronder 5x een viertje (not out). Bij de overige Excelsior'20 batsmen zat het geluk deze keer niet mee. De een na de ander werd door de bowlers van Quick Haag verschalkt. Bij 106 runs sneuvelde het 8e wicket en trok de U13 aan het kortste eind.

De bovenste vier spelen uiteindelijk om de winst in de poule. Met nog twee speelrondes te gaan, kan er in Poule C nog van alles gebeuren. Volgende week reist de U13 met de entourage naar Cricket Club Bloemendaal, voor vast en zeker een spannende pot, op een mooi veld tussen de huizen, de duinen en de hockeyvelden (en let op: de spray van het achtergelegen waterveld is slootwater ;-)

Wedstrijden nieuwe JO15

Aanstaande week worden er door de voorlopige JO15 selectie twee wedstrijden gespeeld tegen Kethel Spaland. Beide wedstrijden worden om 18.30 gespeeld. Verzameltijd: 17.45.


Op dinsdag worden de volgende jongens verwacht: Nick Dijkshoorn, Stan Dijkshoorn, Jamie Broekhuizen, Marwin Monteiro Brito, Roy Riegman, Fabian Ton, Ditchairo, Mitchel Kraaijbeek, Jayden de Jong, Jasper Vrijenhoek, Robin Kriek, Milan Sas, Noah Slabbbekorn, Kai Winterkamp, Luuk Regterschot, Alexio Barros Alves


Op donderdag worden de volgende jongens verwacht: Jens Blankensteijn, Jan Fellinger, Jan van der Berg, Jelte van Troost, Mohammed Ouyalghize, Stefan Kriek, Mirza Dznanovic, Kai Friederich, Nick Eshuis, Nadeem Hasiba, Ozan, Tigo Grothues, Binck van Haaften, Rick van der Heijden, Erdim

Voor vragen kunt u contact opnemen met Joeri Krznaric (0657557635) of Tim van Pelt (0627072397)

banner 1
Column: Doe maar normaal

Het voetbalseizoen zit er op. Maar het was nog in volle gang toen amateurclubs, zelfs in de kelders van de KNVB, al volop bezig waren op de ‘transfermarkt’. Wie de lokale sportmedia een beetje volgt, is de voorbije weken overstelpt met berichten over ‘die tekent bij die’, ‘die maakt de overstap naar die’ en ‘die kiest voor die’. De personen in kwestie vertellen braaf graag op een hoger niveau te willen voetballen, ambities te hebben of de trainer zo hoog te hebben staan. Leugenaars zijn het.

Spelers halen, heet het in de volksmond. Het zijn vaak ook niet de besturen die jongens van buitenaf naar de club halen, maar de trainers. En die geven daar een brevet van onvermogen mee af. Een trainer hoort spelers beter te maken, doordachte taktiek uit te stippelen om successen te boeken en lijnen uit te zetten voor continuïteit van het eerste elftal. Daar is tijd voor nodig. Voetballers die de overstap maken voor (zwart) geld van een anonieme sponsor of een ‘auto van de zaak’ zijn snel weer weg voor meer poen of een nog mooier karretje. Ze zullen nooit clubjongens worden.

Natuurlijk is het geweldig voor de club als elke keer weer berichten verschijnen over de prachtige zegereeks, het naderende kampioenschap en de veel scorende spits. Maar pas op voor de terugval. Als de ‘succestrainer’ vertrekt, bijvoorbeeld. Met een aantal van zijn spelers in zijn kielzog. Waarmee het hele zooitje in elkaar dondert en van de club nog maar weinig overblijft. U kunt zelf wel een voorbeeld bedenken.

Nee, dan Excelsior’20. Als ik het daar op mijn leeftijd allemaal van een afstandje bekijk, doen ze daar gelukkig normaal. Niks geen enveloppie met inhoud na de wedstrijd, niks geen gratis auto met kilometervergoeding. Die gasten daar voetballen met hun hart voor de club. Voelen zich er thuis. Zijn er ook een volwaardig lid. Ze fluiten bij de jeugd, staan bij die gassies op het traininsgveld, draaien bardienst en lopen voorop in de polonaise. Ze zijn kind aan huis. Er is teamgeest, clubliefde, verbondenheid. Houden zo.

Het eerste elftal heeft zich uiteindelijk gehandhaafd. Een prima prestatie. Alsnog gefeliciteerd daarmee trainer, spelers, staf, club. Excelsior’20 is op eigen kracht maar mooi een tweedeklasser. Met jonkies die van de trainer hun neus tegen het venster van de hoofdmacht mogen drukken. Het clubgebouw heet niet voor niets De Toekomst.

Waarmee ik wil zeggen: doe maar normaal, dat is de basis voor een gezonde toekomst.

PUNTER

banner 2
Meidenvoetbal van start
meidenvoetbal-van-start (7546) afbeelding


De afgelopen drie donderdagen hebben de meiden uit Schiedam de weg weten te vinden naar De Toekomst voor kennismakingstrainingen.

Met veel enthousiasme is er training gegeven door veel Excelsior'20 trainers w.o. ook een aantal jonge dames.

Dit heeft geresulteerd dat diverse aanmeldingen zijn binnengekomen.

Het voetbalbestuur en de meidencoordinator hebben dan ook, vol trots, besloten dat er een MO9 en een MO11 ingeschreven gaat worden bij de KNVB om competitie te gaan voetballen.

Uiteraard is er nog voldoende mogelijkheid om deze teams aan te vullen dus aanmeldingen zijn van harte welkom op meiden.excelsior20@gmail.com

Vraag vriendinnen, buurmeisjes, nichtjes of ze ook bij Excelsior'20 willen komen voetballen!

Na deze 3 mooie avonden mogen we concluderen dat het gelukt is om meidenvoetbal bij Excelsior'20 op te starten. Een wens die in vervulling zal gaan.

Iedereen die hard geholpen heeft om dit tot een succes te maken en ook gaan maken. Bedankt!

Belangrijke info overschrijven !!!!!

Als u uw kind wilt uitschrijven moet u dat doen via: ledenadm.exc20@gmail.com.

Belangrijk is dat u geen betalingsachterstand heeft en dat u de geleende tas, trainingspak en broekje ingeleverd heeft.

Pas als u dit allemaal gedaan heeft wordt uw kind uitgeschreven. Hou daar dus rekening mee.

1e elftal speelt vrijdagavond thuis i.p.v. uit tegen Sparta 1888
1e-elftal-speelt-vrijdagavond-thuis-i-p-v-uit-tegen-sparta-1888 (7544) afbeelding

Morgenavond, vrijdag 8 juni, speelt het 1e cricketelftal een thuiswedstrijd i.p.v. een uitwedstrijd tegen Sparta 1888. Dit omdat Sparta vanwege een golftoernooi geen veld beschikbaar heeft.

De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Don't miss it....Be there!!!

banner 3
Along the boundary (5)
b-along-the-boundary-5-b (7543) afbeelding

Een redelijk korte ATB deze week, want dankzij Pluvius werd het afgelopen weekeinde hier en daar een natte kletszooi en ja, als er niet wordt gecricket valt er weinig te beleven.

De Mannen Van De Vrijdag konden thuisblijven en jeugdtrainingen werden afgelast. Tip & Run kon gelukkig wel doorgaan; op het kunstgras.

Ons eerste elftal moest als gevolg van de vele regen zaterdag enkele uren in de wachtkamer voordat de umpires besloten dat de wedstrijd tegen ACC geen doorgang zou vinden. Hoezeer de gebroeders Van B. zich ook inspanden om de vochtige plekken op de grasmat droog te krijgen, het tapijt was niet in optima forma te krijgen om er op te kunnen spelen.

De schouderklop van de week gaat dan ook naar Hennie en Bas van B. Wat een inzet toonden die mannen. Aan hen heeft het niet gelegen.

Het lange wachten werd overigens wel nuttig besteed door de spelers. Er werd een prachtige teamfoto gemaakt en de fotograaf schoot afzonderlijke portretjes voor het geval daar door de media om wordt gevraagd.
Daarnaast werd er nog een balletje getrapt en doken sommigen de kooi in. Maar helaas, het kleine clubje toeschouwers dat zich voor het chalet had verzameld, was voor niets gekomen.

Onder hen Huib van G., Wil van G. en hun cricketvriend Hans G. Het olijke drietal dacht de tijd te doden met een bezoek aan het Foodtrucktfestival in het park, maar had het daar al vrij snel gezien. ,,Drie glazen water; 10 euro! Ja doei", legde één van hen hun snelle terugkeer uit.
Overigens baarde Huipie van G. nogal opzien. Hij droeg een kleurig colbertje. ,,Het gaat goed in de schoorsteenvegerij zeker'', opperde een gevat Excelsior-man.

Als gevolg van het noodweer, en dan gaan we even terug naar afgelopen week, is één van de grote partytenten overleden. Het ding bezweek onder de slagregens en harde wind. Gelukkig heeft Jos H. een nieuw exemplaar met flinke korting weten te bemachtigen.
Het chalet bleef ongedeerd. Maar dat was dan ook door manager inkoop van de chaletcommissie Hans H. flink verzwaard met een enorm aantal vaten bier.

De dames reisden zaterdag af naar Den Haag voor de wedstrijd tegen Groen-Geel. ,,Het gaat daar altijd door want dat ligt op zandgrond'', voorspelde Esther S.
Ze kreeg gelijk. Maar dat was ook alles ook. Er werd overtuigend verloren, maar ondank dat gingen de 'meiden' breed lachend op de teamfoto om hun nieuwe outfit te tonen.
Er was echter geen arendsoog voor nodig om te zien dat Lisa Klokgieters een totaal verkeerde cap op had: eentje van de vaalblauwen. Vloeken dat deed bij de gele exemplaren van ons meisjes!

Rens H. coachte zondag het meidenteam dat thuis op Thurlede moest aantreden. Rensie kwam echter ietsje te laat. De olijkerd dacht de avond na het zomercarnaval de wekker op kwart voor acht te hebben gezet, maar zette het ding op kwart voor negen. Zeker gezellig geweest!

Dat kan je wel zeggen. Het was zeker gezellig. Wat oud-cricketers werden in de tropische sfeer verrast door de aanwezigheid van een oude bekende: Garfield Charles. De levende legende was even in Nederland en dus kon een bezoekje aan zijn oude club natuurlijk niet ontbreken.

Vanzelfsprekend was Koning Carnaval Teun ook van de partij. Hij was tijdens het optreden van Trafassi niet bij het podium weg te slaan. Wat bleek? De Surinaamse entertainer had twee schaars geklede danseressen meegebracht.

Ook tweede elftal-captain Seppie hulde zich in carnavalskledij (bloemenslinger) voor het feestje. Hij had dan ook wat te vieren: de overwinning met zijn ploeg.

De volgende ochtend was er weer vroeg vertier op de club. Er stonden immers diverse jeugdwedstrijden op het programma. Under 15 ging keihard onderuit tegen Rood & Wit dat een stevig gebouwd kanon had meegebracht. Die peerde de ene na de andere zes de tuin uit.
Helaas liggen nu op de plekken waar vroeger de tuinhuisjes bij Asvion stonden, enorme modderpoelen. U voelt 'm al aankomen natuurlijk. Een aantal zessen verdween in de drek. We hebben de tel niet goed bij kunnen houden, maar naar verluid moest tot vier keer toe een nieuwe bal worden ingezet.

Komend weekend begint al op vrijdagavond met de T20-wedstrijd thuis op Thurlede tegen Sparta. Dan komende ook de MVDV in actie. Tegenstander is het team van Louis van D. & Co. Wij van ATB weten wel op welke wedstrijd het meeste publiek af komt.

Zaterdag speelt ons eerste elftal opnieuw tegen Sparta, maar dan uit en voor de 'normale' competitie. Een topper in de topklasse, dus zorg dat u er bij bent.

ATB is altijd van de partij!

Ouderavonden alle jeugdleden

Het einde van het seizoen is in zicht maar we zijn al volop bezig met het nieuwe seizoen. Omdat wij een aantal belangrijke zaken met u als ouder wil delen en omdat wij met elkaar afspraken willen maken richting het nieuwe seizoen, willen wij u uitnodigen voor de ouderavond. Het is belangrijk dat iedereen aanwezig is zodat voor u heel veel dingen duidelijk zullen zijn in het nieuwe seizoen.

Woensdag 20 juni nodigen we alle ouders uit van de Mini's, JO8, JO9, JO10,JO11,JO12 en JO13.

Donderdag 21 juni nodigen we alle ouders uit van JO15, JO17, JO19 en de G jeugd.

De inloop van beide avonden is vanaf 18.30 uur en de presentatie zal 19.00 uur beginnen. Het gaat erom dat u bij de groep aanwezig bent waar uw kind het nieuwe seizoen zal gaan spelen.

Wij zien u graag op één van deze avonden, waarin we kort terugkijken op het afgelopen seizoen en het vizier op volgend seizoen gaan richten.

Namens het jeugdbestuur,

Dave van der Linde


Bron: Jeugdbestuur (door Dave)

ad02.jpg
Wedstrijd Wedstrijdverband Aanvang Terrein Uitslag Wed. nr.
Zestienhoven JO13-4 - Excelsior'20 JO13-3 5e klasse - 5 06-06-2018 18:45 uit 1 - 5 137922
Sparta 1888 - 1e elftal 09-06-2018 11:00 uit
2e elftal - VVV 09-06-2018 11:00 thuis
3e klasse - Sparta 1888 10-06-2018 13:00 thuis
ACC - 4e elftal 10-06-2018 13:00 uit
zami 1 - VVV 09-06-2018 13:30 thuis
ad03.jpg
Wedstrijd Wedstrijdverband Aanvang Aanwezig Terrein Scheidsrechter Wed. nr.
1e elftal - HBS 16-06-2018 11:00 09:30 thuis
Hercules - 2e elftal 16-06-2018 11:00 08:45 uit
zami 1 - HBS 16-06-2018 13:30 12:00 thuis
ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg