Weekbrief 26 - 2018

voorblad
15-07-2018 Jeugdkamp 2018
ad01.jpg
Along the boundary (9)
b-along-the-boundary-9-b (7594) afbeelding

Ook deze week weer een goed gevulde ATB. Er waren de voorbije dagen immers weer volop activiteit op het complex.

Zo zagen we woensdagavond enkele leden van de chaletcommissie met hulp van de doorgewinterde kampeerders Ronald S. en Rob L. druk in de weer met het opzetten van de nieuwe, luxe partytenten die door Jos H. natuurlijk voor een prikkie op de kop waren getikt.

Dankzij de prima leidinggevende kwaliteiten van Schef stonden de tenten in een mum van tijd recht overeind. Met de oude 'sponsortent' hadden de heren duidelijk meer moeite. Maar er stond dan ook wel wat.

U heeft het natuurlijk al gezien: de twee roestige containers bij de ingang van het complex zijn verdwenen. De dag voor de T20-derby van vrijdagavond werd in opdracht van de gemeente nog even snel een nieuw hekwerk geplaatst. Klasse!

Grote paniek bij aanvang van de wedstrijd tegen de vaalblauwen. De tap van de buitenbar weigerde dienst! Dankzij de inzet van enkele handige Harry's kon de installatie toch nog redelijk op tijd in werking worden gesteld. Het werd dan ook een gezellige drukte bij de toko van buitenbarmanager Wim B.

Dat het eerste elftal een zwaar tegenvallende prestatie leverde – mogen we dat zeggen? Ja dat mogen we zeggen! – is natuurlijk al lang en breed bekend. Joost K. kwam zich daarvoor na de wedstrijd excuseren bij de barbezetting. ,,Ik vind het echt sneu voor jullie, na al die voorbereidingen'', klonk het oprecht.

Natuurlijk had de chaletcommissie het ook liever anders gezien, al was het maar met het oog op de omzet.

Chef-inkoop Hans H. was die avond weer ouderwets servicegericht als barman. Toen iemand rond negen uur voor een bak koffie kwam, deelde Hans de man mee dat na zeven uur geen koffie meer geschonken mocht worden.

Gaan we snel door naar zondag. Het eerste toog naar Amstelveen en kwam na een moedige strijd tegen VRA zonder punten weer terug. ,,Maar het was al stukken beter'', meldde onze verslaggever ter plekke, gematigd tevreden.

Nee, dan het tweede elftal. Dat speelde tegen PSV op een zonovergoten Thurlede weer voor z'n vaste clupje hondstrouwe volgelingen en ook wij van ATB waren van de partij.

Nou, daar hebben we geen spijt van gekregen. Gezellig barpersoneel, sfeervolle lounge muziek, tijdens de spannende slotfase een party-party-dj, gemiste vangen en topprestaties met bat en bal waren de ingrediënten voor een smakelijke cricketdag.

Twee opvallende gezichten in de formatie van captain Seppie: playing chairman Luuk van T. en de enige cricketman bij de club naar wie een plein is vernoemd: Marcel S.

Luuk van T.? Ja, Luuk van T. Hij liet zich niet bepaald onbetuigd kunnen we wel zeggen: drie vangen en twee wickets en fielden als een jonge hond! Wij van ATB waren benieuwd hoe hij de volgende dag zijn bed uit zou komen.

Maar er waren er meer die zich onderscheidden. Luuk K. sloeg onder toeziend oog van zijn oma een geweldige century! Grote klasse Lukie!

Met al die honderdjes die zo onderhand hier en daar zijn geslagen, kan Bart K. straks nog stropdassen bij gaan bestellen.

Rens H. deed overigens ook van zich spreken. In het zinderende slot (Excelsior'20 235) waarbij het publiek als één man achter de ploeg ging staan, had de tegenstander met nog twaalf ballen nog elf runs nodig maar dat bleek een illusie. Met een werkelijk fabuleuze actie verwerkte Rens het wicket tot kreupelhout en sleepte hij hij hoogstpersoonlijk de dik verdiende zege binnen. Lekkur Rensie!

Nog even een losse flodder. Tweede elftalspeler Niels E. kwam tijdens een drinkpauze bij zijn moeder melden dat hij naar de kapper moest. Hij had dankzij iemand met een aansteker haarschade opgelopen. Hoe een en ander gebeurde werd niet gemeld

Een (effe serieus) belangrijke waarschuwing dan, voor de teams die op het tweede (Asvion) veld spelen. Ga bij een geslagen zes aan de kant van het spoor niet naar de bal lopen zoeken. Het is daar één modderige zooi waarin je tot je middel kan wegzakken. Vrijdagavond kwam nog een speler van Hermes U15 met de schrik vrij.

,,Er ligt drijfzand'', opperde zondag iemand along the boundary. ,,Nee'', reageerde Rob E., ,,het is zuigzand.'' Nou hadden wij van ATB daar nog nooit van gehoord, maar gevaarlijk is het daar op de plek van de voormalige tuinhuisjes in elk geval wel. Oppassen geblazen dus!

ATB is altijd op z'n hoede!

U15 wint de derby tegen Hermes DVS
u15-wint-de-derby-tegen-hermes-dvs (7593) afbeelding

Honderd meter. Veel meer is het niet; de afstand tussen het hoofdveld en het bijveld op 'Asvion'. En toch was vrijdagavond sprake van een wereld van verschil. Op het ene podium werd het eerste elftal - zoals captain Tom Heggelman het verwoordde – in de T20-wedstrijd afgeslacht door Hermes DVS en op het andere maakte U15 gehakt van de vaalblauw-witten.

De foto laat over de afgetekende uitslag geen twijfel bestaan. 'Wij' maakten er 152 (voor 6) en 'zij' zaten voor 64 allemaal al weer aan de kant.

U15 had Chris, Tijs en Thomas uit de U13 als gastspelers in de gelederen en de 'jonkies' lieten duidelijk zien over talent te beschikken. Dat hebben 'ze' in de U15 ook, al viel de opening wat tegen. Shubam (6) en hardhitter Sem (2) hadden hun dag niet, maar Max (45) en Ivan (22) daarentegen waren volledig in hun element. Net als Jayden (13)en Jelte (27 not out en later ook nog eens 4 wickets!). Chris (6) en Tijs (3 not out) mochten ook nog even aan het 'grote werk' ruiken. Maar liefst 152 runs op het gammele bord dus; een prima uitgangspositie.

'We moeten het gezicht van de club zien te redden', dachten onze jongens met het oog op de ontwikkelingen aan de andere kant van de sloot. En met een werkelijk flitsende start werd daar dan ook de basis voor gelegd. De eerste drie batsmen gingen kwakend van de pitch (well bowled Thomas!) en rond het standvastige optreden van Freek (keurige 39 voordat hij achter de palen werd gevangen) wandelden nog eens vier duckies het veld af. Zeven nullen in totaal. Een record!

Rest ons nog Karine te bedanken voor de organisatie en het cijferwerk en Jan voor het umpiren.
Tien jaar chalet!
b-tien-jaar-chalet-b (7592) afbeelding

Ondanks de afstraffing van Hermes DVS in T20-wedstrijd viel vrijdagavond op Thurlede toch wat te vieren: het tienjarig bestaan van ons chalet. Grondleggers van dit sfeervolle cricketclubhuis zijn Koos Gouka en Wim Schewe en die werden na de derby dan ook in het zonnetje gezet.

,,Mij lukt het maar niet om hier kleedkamers te krijgen, waar Koos en Wim het tien jaar geleden maar wel even mooi voor elkaar hebben gekregen om het chalet te realiseren'', sprak voorzitter Luuk van Troost zijn waardering uit voor de heren. Wim en Koos kregen een prachtige foto van 'hun kindje', fraai ingelijst én een zeer verdiend applaus.

banner 0
!e cricket elftal bereid zich voor op Hermes DVS met een T20 wedstrijd tegen Oostenrijk
e-cricket-elftal-bereid-zich-voor-op-hermes-dvs-met-een-t20-wedstrijd-tegen-oostenrijk (7590) afbeelding

Morgenavond speelt een Excelsior'20 selectie elftal een T20 wedstrijd tegen het nationale elftal van Oostenrijk. Aanvang is 18.30 uur.

Oostenrijk is in Schiedam als deelnemer aan het traditionele Continental T20 toernooi dat vrijdag en zaterdag plaatsvindt op ons terrein.

We zien u graag!

Weer een mooie nacht met de MVDV

The Night with de Mannen van de Vrijdag was weer een mooi feestje! Dat kwam vooral door de tegenstanders, die allemaal een diepe indruk achterlieten, maar wel om verschillende redenen. De ouders, waarvan er veel hun debuut op de cricketpitch maakten, waren heel enthousiast. De veterinnen van HCS toonden inzet en aanleg. De enige echte Excelsiordames houden nu al heel lang een stijgende lijn vast. Hermes legde gewicht in de schaal. De Old/All Stars lieten klasserijke acties. De vriendjes van Bradley waren hyperdepyper en de B&A-boys toonden aan dat cricket bij uitstek een multicultisport is. En dat alles bij een temperatuur, die best wat hoger had gemogen. Gelukkig zorgde de onovertroffen Jos Heggelman met soep en zopie voor de nodige verwarming.

Een heet hangijzer was het aanwijzen van een winnaar. De jury heeft lang overlegd en de Old/All Stars als winnaar aangewezen. De officiële prijsuitreiking volgt nog. De MVDV hebben de intentie om volgend jaar gewoon weer zo'n feestje, maar dan weer net even anders. De verjaardag van Jan Westland mag tenslotte niet zonder enig rumoer voorbijgaan.

banner 1
ad02.jpg
Wedstrijd Wedstrijdverband Aanvang Terrein Uitslag Wed. nr.
1e elftal - Hermes DVS 29-06-2018 18:30 thuis
ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg