Weekbrief 8 - 2018

voorblad
09-03-2018 Pubquiz
24-03-2018 KinderBingo
07-04-2018 OPZOMEREN
20-04-2018 OPENINGSAVOND CRICKET SEIZOEN
ad01.jpg
Toon de Leede overleden.
toon-de-leede-overleden (7403) afbeelding

Op 23 februari is Toon de Leede overleden. Hij is 87 jaar geworden.

Toon is in 1942 lid geworden van Excelsior'20. Zijn broers Aad en Leo voetbalden toen al en zijn debuut maakte hij als elfjarige als vervanger van zijn broer Aad in een B-team. Toon was een verdienstelijke tweebenige back met een goed schot. Ook op het cricketveld kon hij goed uit de voeten, vooral als bowler. Zijn cricketcarrière stopte al snel omdat die niet te combineren viel met zijn werk als melkboer. Na de jeugd kwam hij in het derde voetbalteam terecht, een team met vooral jonge spelers en een aantal routiniers. Ook toen was er dus al een soort jeugdplan. Het kampioenschap van het derde in 1954 was een sportief hoogtepunt in zijn voetbalcarrière. Een jaar eerder had hij op de bank gezeten bij het eerste elftal tijdens de promotiewedstrijd tegen Overmaas, op het terrein van SVV. Daarbij waren 5000-6000 toeschouwers aanwezig. Aan spelen kwam hij in die wedstrijd niet toe.

Nadat hij in 1959 met An van der Hoeven trouwde en drie zoons waren geboren, stopte hij met voetballen. Een winkel, een melkwijk en kinderen levert al voldoende drukte op. De drie zoons, Rob, Ruud en Ton werden natuurlijk ook lid van Excelsior'20. Toen zij oud genoeg waren en er weer meer tijd kwam, werd Toon leider van het derde voetbalteam en later lid van de Senior Voetbal Commissie. Dat was leuk werk met mooie mensen als Theo Dal, Ge Kuiters en Wim Stegman.

Alle jaren is hij een zeer geïnteresseerde toeschouwer van zowel voetbal- als cricketteams geweest. Die interesse was ook groot voor de prestaties van zijn kleinzoons, die zowel op het voetbal- als het cricketveld in actie kwamen. Met de ouderdom kwamen ook de gebreken. Door een slechter wordende gezondheid bleef daarom het aantal bezoekjes aan het veld beperkt. Bij de laatste twee kampioenschappen van het eerste cricketteam zat hij wel langs de lijn met An. En zij werden door velen gefeliciteerd, alsof ze zelf in het veld hadden gestaan.

Zijn laatste bezoek aan de club was de nieuwjaarsreceptie van 2018. Daar werd hij gehuldigd vanwege 75 jaar lidmaatschap van Excelsior'20. De trotse voorzitter Ruud de Leede mocht daar zijn trotse vader, bij velen bekend onder zijn bijnaam Gallie, toespreken en de eretekens opspelden. Daarna volgde een soort defilé van mensen, die hem en zijn vrouw feliciteerden. Achteraf is dat het afscheid van de vereniging geweest.

Met het overlijden van Toon de Leede verdwijnt een stuk clubhistorie. Zijn historie zal wel voortleven, want de kracht van een club als Excelsior'20 is de verzameling van al die gedeelde stukjes geschiedenis. Hij zal niet vergeten worden!

De uitvaartdienst vindt op woensdag 28 februari plaats in de Heilig Hart Kerk, Lekstraat 55 in Schiedam. De dienst begint om 13.00 uur. Na afloop is er in de kerk, waar hij o.a. koster, bestuurslid en voorganger was, gelegenheid om de familie te condoleren.

#Jeugdkamp2018
jeugdkamp2018 (7402) afbeelding

Ieder jaar gaan we weer met jeugdkamp met de jeugd van Excelsior'20. Mocht je niet weten wat jeugdkamp is kijk dan op onze website of naar dit promo filmpje wat een goed idee geeft van wat we in de dagen op jeugdkamp allemaal voor activiteiten doen!

We zorgen er voor dat de kids een onvergetelijke week hebben en we sluiten af met een bezoek aan een pretpark! De hele week staat in het teken van sport en spel activiteiten. Jeugdkamp is altijd de eerste week van de schoolvakantie. Dit jaar is het van 15 juli tot en met 20 juli!

Heb je vragen mail ze naar mij op gzwaneveld@swanfield.nl of vraag het misschien aan de ouders en kinderen die zich al hebben opgegeven! Zie hier al een lijst met deelnemers!

Ohja voor de deelnemers van Jeugdkamp 2017 de film is af en komt er zo snel mogelijk aan! Bericht komt nog via Socialmedia en deze website wanneer hij af te halen is.

#jeugdkamp2018 #zorgdatjeerbijbent #wiljenietmissen #schrijfjein!


Gezocht; Remake foto's en film/beeldmateriaal!
gezocht-remake-foto-s-en-film-beeldmateriaal (7400) afbeelding

De JuCoCo is op zoek naar remake foto's zoals tijdens het carnaval is gemaakt van Rob, Juriaan, Cees en Tom. We dagen iedereen uit om hun voorbeeld te volgen. Inleveren bij Remco Zuijdam.

Tevens willen we graag nog meer beeld- en filmmateriaal uit het verleden hebben. Van kampioenswedstrijden, jeugdkampen, carnaval en andere bijzondere momenten uit de historie van onze club.

Schiet iemand van de JuCoCo aan en er wordt goed voor gezorgd.

Nog een kleine 2 jaar!

banner 0
Kantinedienst zaterdagochtend 24 februari

Voor de komende zaterdag hebben de volgende teams/ouders bardienst.

Zaterdag 24 februari.

van 8.00 - 10.30 worden de volgende ouders van JO8-4 verwacht:

Berkay Delisoy, Benyamine Ettarrazi, Pavle Stevanovic.

van 10.30 - 13.00 uur worden de volgende spelers van JO17-3 verwacht:

Dalton Dabo, Michi Stampolidis, Stevan Ugarkovic.

Mocht u niet kunnen dient u zelf voor vervanging te zoeken binnen het team. Laten we er met z'n allen weer een heel mooi seizoen van maken en vele handen maken licht werk!!!

Excelsior'20 JO13-1 - Maense JO13-1 - 1 - 1

Vorige week was het nog één groot feest onder aanvoering van prins Ayoub & zijn 11 Makke Lammetjes, volgens velen de leukste jeugdraad ooit! Mede dankzij de D1 werd het kindercarnaval een groot succes! Vandaag mochten onze jongens na een lange winterstop weer eens aan de bak voor de competitie. Sommigen hadden wel andere teams uit de brand geholpen. Zo deden Jan F., Mo & Jens met de D3 en ze hebben alle drie gescoord! Daarnaast scoorde Jens ook nog een keer bijna, maar dat telt helaas niet. Goed, vandaag de eerste wedstrijd in de promotiepoule, dus we moeten weer echt aan de bak! We startten als volgt: Shiven - Jens, Ivan, Jelte, Jan F. - Jan vd Berg, Ayoub, Mo - Kai, Stefan, Alihan.

Voor de wedstrijd werd er nog een moppenwedstrijd gehouden, de winnende mop is onderaan het verslag te vinden. Daarna moesten we toch echt over naar de orde van de dag. Joeri leidde de warming-up en benadrukte nog maar eens dat zaterdag de mooiste dag van de week is (zie link). Nadat de zon een beetje was gaan schijnen werden de witte velden weer groen en zo werd het inderdaad een hele mooie voetbalmiddag. Alleen het resultaat moest nog meezitten.. Dit lukte helaas niet echt, we hadden wel het betere van het spel maar konden dit niet omzetten in kansen. Uiteindelijk weet je dan dat ie aan de andere kant gaat vallen en dat gebeurde ook. Gelukkig trokken we daarna de score weer recht en we hadden ook zeker vaker kunnen scoren, maar de bal wilde er niet echt in. Wel schoten we nog twee keer op de lat en we raakten nog een paar keer de keeper, maar scoren lukte simpelweg niet. Toen vond scheidsrechter Bart, voor wie het allemaal iets te snel leek te gaan, het nodig om een penalty aan de tegenstander te geven. Gelukkig redde een geweldig keepende Shiven waardoor we de wedstrijd met 1-1 afsloten.

Al met al een mooie voetbalmiddag waarin we heel veel plezier en inzet hebben gezien, de trainers hebben genoten. Als we zo doorgaan wordt het een zeer geslaagd seizoen!

Joeri, Juriaan & Stuart


De mop:

Een non neemt een taxi en merkt dat de knappe chauffeur haar voortdurend in 't oog heeft. Ze vraagt hem waarom hij haar constant zo intens bekijkt. Hij antwoordt: "Ik wil u iets bekennen, maar ik wil u niet in verlegenheid brengen".

Ze stelt hem gerust: "Mijn zoon, ge kunt me niet kwetsen, als je non was en zo oud als ik heb je zo goed als alles al gezien en gehoord. Ik weet zeker dat je me niets kan zeggen of vragen dat voor mij beledigend of kwetsend kan zijn".

Hij: "Wel, ik droom altijd opnieuw dat een kloosterlinge me heel passioneel kust". De non: "Wel, dan kijken we wat daaraan kan gedaan worden. Eerst en vooral moet je vrijgezel zijn en daarnaast ook katholiek". De taxichauffeur antwoordt: "Jaja, ik ben vrijgezel en katholiek!"

"Oké", zegt de non, "sla maar de eerstvolgende landweg in".

Daar voldoet ze aan zijn fantasie met volle overgave. Als ze de weg voortzetten begint de chauffeur te huilen. "Mijn kind", zegt de non, "waarom huil je nu toch?". "Vergeef me dat ik gezondigd heb. Ik moet bekennen dat ik gelogen heb: ik ben getrouwd en ben een jood".

De non antwoordt: "Trek het je niet aan. Ik heet Dirk, ben homo en ik ben op weg naar 't carnaval in Den Bosch".

Wedstrijdverslag van: Excelsior'20 JO13-1 - Maense JO13-1
Datum:
Locatie: thuis
Uitslag: 1 - 1

MVV '27 JO13-2 - Excelsior'20 JO13-3 - 0 - 4
mvv-27-jo13-2-excelsior-20-jo13-3-0-4 (7397) afbeelding

Zaterdag 17 februari. We mochten weer vroeg op pad. De dag begon al direct met een flinke teleurstelling. Deze trainer kijkt wekelijks uit naar het ontbijt van de zaterdagochtend wat bestaat uit een heerlijke tosti bij Excelsior'20. Eenmaal om 07:15 aangekomen bleek dat er nog niemand achter de bar stond, met andere woorden, geen tosti! Met tranen in de ogen ben ik vervolgens maar de ballen gaan pakken om zonder ontbijt naar MVV te vertrekken. Onze Sylvia had echter zoveel medelijden en kon het niet verantwoorden dat er een trainer zonder ontbijt langs de lijn moest gaan staan dus bood spontaan aan een broodje kaas te maken. Dank je Sylvia!

Deze week speelde de JO13-3 dus om 08:30 uit tegen MVV'27 JO13-2. Ook deze ploeg hebben wij in de eerste competitieronde getroffen. We leken die wedstrijd te eindigen met een nipte overwinning, echter scoorde MVV in de laatste minuten de gelijkmaker (https://excelsior20.nl/home/nieuwsarchief/16/10/17...)

Helaas waren er deze week een aantal afmeldingen, gelukkig was onze D4 bereid een aantal spelers te leveren. Op het laatste moment werd onze Jordan beter gemeld waardoor wij met 13 spelers naar MVV vertrokken.

Kunnen de invallers van D4, de beter gemelde Jordan, de overige spelers en de trainer met een gevulde maag het verschil maken om dit keer te winnen?

Deze week is het verslag geschreven door één van onze vaste supporters, Opa de Wolff (samen met zijn favoriete schoonzoon Remco Eijkenbroek):

"Met een aanvulling van 2 spelers Khan een Huzo traden de mannen van JO13-3 aan op een nog iets hard en glad hoofdveld tegen een potig team van MVV27. Het doel vandaag was uiteraard om te winnen en daarmee de koppositie te behouden.

Het balletje ging in het begin van voet naar voet en waren wij de betere partij zonder dat we gevaarlijk werden. MVV kon niet meer doen dan op de counter spelen. In de 7e minuut kreeg ferry het eerste kansje maar zijn rolletje kon makkelijk worden opgepakt door de keeper van de MVV.

Door goed positie spel en het afjagen van de tegenstander werd de druk op de goal van MVV steeds groter maar dit gaf nog niet de gewenste 0-1. Na 15 minuten lukte het toch om het net te vinden, Kjelt scoorde de 0-1. Echter werd deze goal geheel terecht afgekeurd voor buitenspel. Een minuut later werd Ferry gevloerd in de 16 meter, Penalty! De Pingel/strafschop/elfmeter werd feilloos binnen geschoten door Jordan, nu dan echt de 0-1.

MVV stond weer aan de aftrap die gelijk onderschept werd door Ferry die op zijn Maradona , Ronaldo's, Messi's en een beetje op zijn Cruijffs iedereen voorbij liep incl. de keeper en met de buitenkant binnen tikte, de 0-2 stond op het scorebord. Eén van de weinige gevaarlijke tegenaanvallen ontstond door een missertje van Tseng maar gelukkig won keeper Oscar de ontstane 1 tegen 1 situatie waardoor we de nul hielden.

10 minuten voor rust een dubbele wissel, kennelijk was de trainer niet geheel tevreden..Ferry (ondanks zijn wereld acties) en kjelt eruit, Max en Vinnie erin. In de periode tot de rust waren we nog een paar keer gevaarlijk door wat halve kansen. Zowat in het rust signaal toch nog super strakke voorzet vanaf rechts door Max die belande op de slof van Khan die de bal met een volley voor de 0-3 binnen knalde.

De start van de 2e helft gaf gelijk hetzelfde beeld als de eerste helft. Na 30 seconde gelijk al een grote kans voor Vinny die na een mooie actie van Jesse de keeper voorbij speelde maar tegen een speler van MVV schoot. De periode daarop was wat rommelig met veel balverlies op het middenveld hierdoor kwamen we niet echt aan aanvullen toe. Door goed verdedigen van Huzo, Tseng Thomas en Jens werd MVV ook niet gevaarlijk een kwam Oscar niet in problemen.

Na een kwartier kwam de geplande wissel, Ferry en Kjelt erin en onze invallers (bedankt voor je hulp) eruit, om naar hun eigen wedstrijd te gaan. Na 25 minuten viel vanuit een afgeslagen corner door een prachtig schot van Thomas dan toch nog de 0-4.

Na de 0-4 probeerde het midden middenveld met Miles, Jordan en ferry de spitsen in stelling te brengen maar daar kwamen geen gevaarlijke kansen uit.

Complimenten voor het hele team incl. Begeleiding voor deze mooie overwinning. Op naar de volgende overwinning en het kampioenschap!"

Wedstrijdverslag van: MVV '27 JO13-2 - Excelsior'20 JO13-3
Datum:
Locatie: uit
Uitslag: 0 - 4

Foto's
banner 1
ad02.jpg
Wedstrijd Wedstrijdverband Aanvang Terrein Uitslag Wed. nr.
Excelsior'20 JO17-3 - Kethel Spaland JO17-3 5e klasse - 10 24-02-2018 14:00 thuis 147727
Excelsior'20 JO15-3 - Oude Maas JO15-1 3e klasse - 11 24-02-2018 10:00 thuis 138740
Excelsior'20 JO13-6 - TOGB JO13-6 8e klasse - 8 24-02-2018 11:30 thuis 138349
Excelsior'20 JO11-2 - Maense JO11-3 2e klasse - 1 24-02-2018 08:30 thuis 154020
Excelsior'20 JO11-6 - MVV '27 JO11-3 6e klasse - 3 24-02-2018 08:30 thuis 149147
Excelsior'20 JO11-8 - Poortugaal JO11-4 7e klasse - 16 24-02-2018 08:30 thuis 129013
Excelsior'20 JO8-4 - Excelsior M JO8-2 2e klasse - 3 24-02-2018 10:45 thuis 136324
Spartaan'20 JO9-2 - Excelsior'20 JO9-1 Groep 1 - 1 24-02-2018 12:30 uit 155533
Excelsior'20 JO9-2 - HWD JO9-1 2e klasse - 1 24-02-2018 08:45 thuis 146058
TransvaliaZW JO9-3 - Excelsior'20 JO9-5 7e klasse - 1 24-02-2018 10:30 uit 118231
Excelsior'20 JG2 - Katwijk JG1G 2e klasse - 1 24-02-2018 11:30 thuis 156255
Smitshoek JG2 - Excelsior'20 JG3 3e klasse - 1 24-02-2018 11:30 uit 156288
Oliveo 1 - Excelsior'20 1 2e klasse - D 25-02-2018 14:00 uit 25811
Quick 2 - Excelsior'20 2 Hoofdklasse - A 25-02-2018 11:00 uit 27365
Coal 2 - Excelsior'20 4 3e klasse - E 25-02-2018 11:00 uit 26416
HOVDJSCR 2 - Excelsior'20 5 3e klasse - C 25-02-2018 11:00 uit 27517
Excelsior'20 (za) 1 - Hellevoetsluis 7 7e klasse - 13 24-02-2018 14:00 thuis 68742
Excelsior'20 (za) 2 - SVS 9 8e klasse - 11 24-02-2018 14:00 thuis 75955
ad03.jpg
Wedstrijd Wedstrijdverband Aanvang Aanwezig Terrein Scheidsrechter Wed. nr.
Excelsior'20 JO17-1 - Leonidas JO17-1 1e klasse - 4 03-03-2018 14:00 n.t.b. thuis S. Hokke 148542
Excelsior'20 JO15-2 - VOC JO15-3 3e klasse - 10 03-03-2018 10:00 09:15 thuis Michel Wigman 119685
Excelsior'20 JO15-3 - Oude Maas JO15-1 03-03-2018 11:30 10:45 thuis
Concordia JO15-6 - Excelsior'20 JO15-4 oefen 03-03-2018 10:00 09:00 uit
SVS JO15-2 - Excelsior'20 JO15-5 4e klasse - 2 03-03-2018 10:00 08:45 uit 122624
Rotterdam United JO13-1 - Excelsior'20 JO13-1 1e klasse - 1 03-03-2018 13:00 n.t.b. uit 127346
Concordia JO13-3 - Excelsior'20 JO13-2 2e klasse - 1 03-03-2018 10:00 08:45 uit 121688
LYRA JO11-2 - Excelsior'20 JO11-2 2e klasse - 1 03-03-2018 09:30 08:30 uit 154009
MSV '71 JO11-3 - Excelsior'20 JO11-5 8e klasse - 8 03-03-2018 11:00 10:00 uit 119155
Excelsior'20 JO11-6 - MVV'27JO11-3 03-03-2018 08:30 08:00 thuis
Excelsior'20 JO11-8 - Poortugaal JO11-4 03-03-2018 08:30 08:00 thuis
Excelsior'20 JO8-2 - Kethel Spaland JO8-2 1e klasse - 12 03-03-2018 09:45 09:15 thuis 127706
Excelsior'20 JO8-3 - PPSC JO8-1 3e klasse - 8 03-03-2018 08:45 08:15 thuis 148898
Excelsior'20 JO8-4 - Exdcelsior M. JO8-2 03-03-2018 10:45 10:15 thuis
Excelsior'20 JO9-2 - HWD JO9-1 03-03-2018 08:45 08:15 thuis
Excelsior'20 JO9-3 - Maasdijk JO9-1 3e klasse - 5 03-03-2018 09:45 09:15 thuis 146010
Excelsior'20 JO9-5 - Rhoon JO9-4 7e klasse - 1 03-03-2018 08:45 08:15 thuis 118254
Excelsior'20 JG2 - Katwijk JG1 03-03-2018 11:30 10:45 thuis
Smitshoek JG-2 - Excelsior'20 JG3 03-03-2018 11:30 10:30 uit
Excelsior'20 (za) 1 - HBSS 3 7e klasse - 13 03-03-2018 14:00 13:15 thuis 77092
ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg